Wiglett komt naar Pokemon Scarlet en Violet

The Pokémon Company International heeft details bekendgemaakt over een onlangs ontdekte Pokémon in de regio Paldea van Pokémon Scarlet en Pokémon Violet games: Wiglett, de Garden Eel Pokémon.

Wiglett beschikt over een buitengewone reukzin, waardoor hij geuren op een afstand van wel 20 meter waar kan nemen. Hij is nogal schichtig en houdt zijn omgeving constant in de gaten. Wanneer hij de geur van andere Pokémon waarneemt, wroet Wiglett in het zand om zich te verstoppen.
 
Een deel van het lichaam van Wiglett steekt uit het zand, zodat hij voedsel uit de zee kan halen. Het is nog steeds niet duidelijk hoe de rest van zijn in het zand verborgen lichaam eruitziet of hoe lang het is. De gelijkenis van Wiglett met Diglett is naar verluidt puur toeval en het gevolg van de aanpassing aan zijn omgeving.
 
Category: Garden Eel Pokémon
Type: Water
Height: 1,2 m
Weight: 1,8 kg
Ability: Gooey/Rattled

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)