Vier 25 jaar Age of Empires met stream en Age of Empires IV: Anniversary edition  

De RTS die bij vele gamers (inclusief ik) nostalgie opwekt wordt dit jaar een kwarteeuw. Microsoft wil dit uiteraard niet onopgemerkt laten voorbijgaan en zal dit jubileum dan ook uitgebreid vieren met de fans van Age of Empires.

Microsoft zal op 25 oktober alles in het teken zetten van deze speciale verjaardag. Ze zullen vanop een nog niet geweten locatie de champagne ontkurken en de kijkers verwennen met interviews, updates rond AoE4 en enkele verrassingen. Want zeg nu eerlijk, een verjaardag zonder verrassingen is als AoE zonder de uitspraak ‘Habadagus’ die je de dorpelingen ontelbare keren hebt horen zeggen.

De kers op de taart wordt de aankondiging van Age of Empires IV: Anniversary Edition, die uitkomt op Steam en de Microsoft Store. Deze unieke versie van de game zal de basisgame bevatten plus een aantal extra’s. Deze extra’s worden omschreven als de ‘Anniversary Update’ waarbij spelers 2 nieuwe beschavingen krijgen, de Ottomanen en de Malinezen.

Er is meer want naast deze twee nieuwe volkeren krijgen we ook nieuwe uitdagingen, achievements, acht nieuwe mappen en twee nieuwe ecosystemen als cadeau. Microsoft heeft nog meer in petto voor ons want ‘Season 3’ in de game gaat die dag ook van start.   

De spelers die Age of Empires IV al hadden kunnen de verjaardag editie gratis downloaden. Alsof dit alles nog niet genoeg is worden er daarbovenop nog 11 nieuwe talen toegevoegd aan de game, inclusief het Nederlands.

Wij zullen de livestream kunnen volgen vanaf 19u00 lokale tijd via Twitch, het officiële YouTube kanaal van AoE of Xbox.  

Gepubliceerd door Jim

Dankzij de pandemie en een passie voor games begonnen met een afstandsopleiding journalistiek. Hij is afkomstig uit Bornem en draagt shooters en RPG’s on- en offline een warm hart toe. Allround gamer die op zijn 6 jaar een Game Boy kreeg en daarna de joysticks nooit meer heeft losgelaten. Zijn favoriete reeks is Assassin’s Creed en zou in een ander leven graag eens een frisse pint willen gaan drinken met zijn preferito Italiaan, Ezio Auditore. “Its the good life we live,and may it not change us.”

%d bloggers liken dit: