Game Over op 18 januari 2023 voor Google Stadia

Google Stadia

Wisten we het op voorhand dat Google Stadia niet echt veel kans had om te overleven tussen de hedendaagse platformen? Ik denk een beetje van wel. Er komt alleszins een einde aan Google Stadia en dat op 18-01-2023.

Met Google Stadia wilde Google heel graag een graantje meepikken van het succes van de populairste vorm van entertainment wereldwijd: videogames. Het heeft echter niet mogen zijn…

En wat dan met je aangekochte hardware? Alle aankopen van Stadia-hardware die via de Google Store zijn gedaan, worden terugbetaald, inclusief games en add-oncontent die via dat storefront zijn gekocht.

Een paar jaar geleden lanceerden we ook een gamedienst voor consumenten, Stadia,” schreef Stadia VP Phil Harrison in een blogpost. “En hoewel Stadia’s benadering van streaming games voor consumenten was gebouwd op een sterke technologische basis, heeft het niet de tractie bij gebruikers gekregen die we hadden verwacht, dus we hebben de moeilijke beslissing genomen om te beginnen met het afbouwen van onze Stadia-streamingdienst.

Stadia had ook niet echt veel geluk en kreeg recent te maken met stevige concurrentie van andere platformen waaronder Amazon dat met Luna op de cloud gaming markt kwam. Daarnaast natuurlijk het enorme succes van Microsofts Game Pass abonnement, en cloud gaming technologieën. Logitechs speelde het dan weer ietsje slimmer. Zij verkondigen dat hun onlangs aangekondigde handheldsysteem voor cloudgaming compatibel is met Xbox Cloud Gaming van Microsoft.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d bloggers liken dit: