Logitech stelt streaminghandheld G Cloud voor

Cloud gaming is de toekomst! Dat is alleszins wat heel wat gamingbedrijven verkondigen. Microsoft, Sony, Google en Nvidia hebben niet voor niks hun eigen streamingdiensten opgestart.

Logitech speelt daar handig op in met de aankondiging van de G Cloud. Dit toestel lijkt enorm hard op bijvoorbeeld de Steam Deck en Nintendo Switch, maar is samen met Tencent specifiek ontworpen voor cloudgaming.

Het toestel draait op Android 11 waardoor je naast het gamen ook Android Apps uit de Google Play Store kan downloaden. Maar het meest interessante is natuurlijk het feit dat Logitech een samenwerking is aangegaan met Microsoft en Nvidia waardoor de Xbox Cloud Gaming en GeForce Now diensten ingebakken zitten in de Logitech G Cloud.

De Logitech G Cloud is al vanaf 17 oktober verkrijgbaar in de Verenigde Staten voor een introductieprijs van $299, daarna betaal je $349. Het is nog niet bekend wanneer Logitech het toestel naar Europa brengt.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.