Hacker aan de haal met broncode en gameplay GTA VI, Rockstar komt met officieel statement

Grand Theft Auto GTA 6

Het internet stond even in rep en roer vandaag. Een hacker was er namelijk in geslaagd om binnen te dringen op de servers bij ontwikkelaar Rockstar en ging er aan de haal met een heleboel screenshots, gameplayvideo’s en de broncode van GTA VI.

Een heel deel van die screenshots en video’s zijn nog steeds terug te vinden op Reddit. In totaal zou het gaan om maar liefst 50 minuten aan footage. Al moet de eerlijkheid ons wel gebieden om te vertellen dat je duidelijk ziet dat de game op debug-software draait. Bovendien zou gaan om beelden van builds uit 2017. Dat is maar goed ook, want echt next-gen ziet dit alles er niet uit.

De echtheid ervan werd door journalist Jason Schreier later vandaag ook bevestigd. Hij spreekt niet geheel onterecht van een van de grootste hacks uit de gamegeschiedenis.

Rockstar is allesbehalve blij over deze situatie en het duurde dan ook niet lang voordat de ontwikkelaar/uitgever met een officieel statement naar buiten kwam via Twitter. Het zegt onverstoord verder te werken aan de game, maar dat het betreurenswaardig is dat al dit harde werk nu op straat ligt. Ze zullen de game voor het eerst officieel onthullen, wanneer zij zich er klaar voor voelen.

We plaatsen zelf bewust geen video’s of screenshots van deze lekken om onder andere spoilers te vermijden. Maar wie wil, kan ze terugvinden via een van de links in dit artikel.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.