Overwatch-servers gaan op 2 oktober offline

Nadat Blizzard bekend maakte dat Kiriko het lijstje vervoegt van speelbare Overwatch 2-personages, heeft de ontwikkelaar minder goed nieuws voor de fans van het eerste uur.

2 oktober is de dag waarom de eerste Overwatch-game voor het laatst speelbaar zal zijn. Aan het eind van die dag gaan de servers onherroepelijk offline. Dat heeft de ontwikkelaar bevestigd aan Eurogamer.

Nadat de servers van Overwatch offline zijn gehaald, denk Blizzard 27 uur nodig te hebben om de opvolger Overwatch 2 online te krijgen. Of hen dit zal lukken, zal afhangen in hoeverre de servers mee willen werken.

Overwatch 2 verschijnt op 4 oktober en zal speelbaar zijn op Xbox- en PlayStation-consoles, Nintendo Switch en pc.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.