Bonnie Ross verlaat 343 Industries

De oprichtster en hoofd van 343 Industries neemt een stap terug bij de ontwikkelaar door een medische situatie in haar familie.

Waarschijnlijk is het vertrek definitief afgaande op de tweet die ze maandag op haar profiel deelde. 343 Industries werd opgericht in 2007. Vier jaar later, in 2011, namen zij en haar team de (Halo) fakkel over van Bungie.

Onder andere Halo 4, Halo: Combat Evolved Anniversary en het vorig jaar uitgebrachte Halo: Infinite werden volledig ontwikkeld door hen. Daarnaast hielpen ze ook mee aan de televisieserie van Halo.

Pierre Hintze, hoofd van productie bij 343 Industries, zal Bonnie Ross vervangen.

Gepubliceerd door Jim

Dankzij de pandemie en een passie voor games begonnen met een afstandsopleiding journalistiek. Hij is afkomstig uit Bornem en draagt shooters en RPG’s on- en offline een warm hart toe. Allround gamer die op zijn 6 jaar een Game Boy kreeg en daarna de joysticks nooit meer heeft losgelaten. Zijn favoriete reeks is Assassin’s Creed en zou in een ander leven graag eens een frisse pint willen gaan drinken met zijn preferito Italiaan, Ezio Auditore. “Its the good life we live,and may it not change us.”