“Het spelplezier is ver te zoeken bij MX vs ATV Legends”

MX vs ATV Legends

De MX vs ATV-franchise is er eentje die al consolegeneraties meegaat, maar ook al lang moeite heeft om de fun van weleer opnieuw te introduceren. Laat MX vs ATV Legends eindelijk een positieve indruk na?

Waarom Wel?

Diepere carrièremodus

Ontwikkelaar Rainbow Studios houdt van de open wereld die ze, zonder veel succes, bij de vorige iteratie wisten te introduceren en hoopte met MX vs ATV Legends daarop verder te bouwen. Het spel komt als gevolg op de proppen met een iets meer gevulde ranch waar jij als opkomend talent bij wordt gestaan door legenden in het vak. Zij leren je maar al te graag de kneepjes van het vak en zullen, carrièregewijs, ervoor zorgen dat jij prijzen pakt. Is het niet met een woordje uitleg, dan is het met centen (via sponsors) en nieuwe voertuigen. Leuk, al moet er ook nog worden geracet natuurlijk.

MX vs ATV

Het mooie aan MX vs ATV blijft nog steeds het mogen rijden met beide type voertuigen en jezelf de aangepaste besturing aanleren. Een tutorial leert je hoe je als rijder je voertuig onder controle kan houden om zo snel én vlot mogelijk een parcours af te leggen. Dankzij vernieuwde camerastandpunten, kan je zelfs in first-person aanzicht races voltooien waardoor de kick net iets groter wordt. Helaas stopt daar dan ook de fun bij MX vs ATV Legends…

Waarom Niet?

Gezichtloos

Het is enorm spijtig, maar van zodra je MX vs ATV Legends opstart, krijg je al het gevoel dat er heel wat niet snor zit. Op grafisch vlak komt de game duidelijk enkele jaren achter en lijkt het alsof de racetitel nog altijd in alfafase zit. De vele personages die je tijdens je carrière bijstaan, bieden ook weinig meerwaarde. De in-game menu’s moeten alles duidelijk houden, terwijl de verplichte tutorial niet eens controleert of je alles correct uitvoert. De finishlijn bereiken lijkt op gelijk welke manier voldoende, terwijl je niet eens echt de kneepjes van het vak aangeleerd krijgt.

Waar zijn die handjes?

Je zou haast gaan denken dat Rainbow Studios de kritiek op de vorige MX vs ATV-game ter harte zou hebben genomen, maar niks is minder waar. Het racen zelf, en de daarbij horende handelingen als renner, voelt niet altijd even koosjer aan. Legends botst ook al gauw tegen de limieten aan, gezien je naast de vele races nergens terechtkan. De onlinemodus kent geen spelers, terwijl de zogezegde ‘open wereld’ slechts een saaie, levensloze ranch is.

VERDICT

5

THQ moet dringend de teugels strakker in handen nemen, want eens te meer rijden we danzkij ontwikkelaar Rainbow Studios met MX vs ATV Legends richting de afgrond. Los van de soundtrack en goede intenties, draaide deze racetitel helaas uit op een fiasco waarbij het fungehalte vaak ver zoek is.

Pluspunten
+ Veel voertuigen
+ Aangepaste besturing
+ Extra camerastandpunten

Minpunten
– Ranch mogen ze afvoeren
– Soms bizarre ragdoll physics
– Online geen spelers teb espeuren

MX vs ATV Legends
Beschikbaar vanaf 28/06/2022
Beschikbaar op PlayStation 4 / PlayStation 5 / Xbox One / Xbox Series X|S / PC
Gespeeld op PC
Website: Officiële website


Legenda bij onze reviewscores

Bij Pragalicious kiezen we ervoor om met afgeronde reviewscores te werken. Zo hebben we een mooie afgelijnde quoteringsschaal en dat maakt het voor jullie een pak overzichtelijker en duidelijker. Het daagt ons dan uit om goed na te denken welk cijfer we een game, film of serie geven.

Weet echter dat een cijfer niet alles zegt en dat we dit altijd motiveren aan de hand van de conclusie die we schrijven.

10 – Meesterwerk
9
– Fantastisch
8
– Uitstekend
7
– Goed
6
– OK

5 – Middelmatig
4 – Ondermaats
3 – Slecht
2 – Pijnlijk slecht
1 – Dramatisch slecht

Gepubliceerd door Johan

Johan startte al relatief snel met gamen op zijn geliefde Videopac G7000 en knokte zich het liefst een weg doorheen zijn eeuwigdurende jeugd met Tekken 3. Na een heuse carrière in de gaming bizz op vervroegd pensioen als bijklusser voor Pragalicious.

Eén opmerking over '“Het spelplezier is ver te zoeken bij MX vs ATV Legends”'

  1. Dit genre heeft zoveel potentie als alles goed zit. De laatste genietbare modderpoel moet Pure op Xbox 360 geweest zijn.

Reacties zijn gesloten.