Free-to-play TrackMania scheurt begin 2023 naar consoles en cloud

TrackMania Ubisoft

Ik kan me nog goed herinneren toen ik voor het eerst TrackMania opstartte ergens in 2003. De vrijheid die je toen werd voorgeschoteld met de Track Editor waren op dat moment nog nooit gezien en ik heb me er dan ook uren mee geamuseerd.

Door de jaren heen verwaterde mijn interesse en dat van heel wat andere gamers, maar in 2020 blies Ubisoft nieuw leven in de reeks met een free-to-play variant op pc. Met bergen microtransacties en abonnementen werd deze game niet meteen met open armen ontvangen door de community, maar TrackMania serveerde wél de typerende gameplay.

Begin 2023 maakt TrackMania de overstap naar consoles en neemt alles mee wat het ook op pc doet, inclusief de microtransacties. We krijgen wél cross-play én cross-progressie, dus alles wat je al verzamelde op pc, wordt netjes overgezet naar je PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S of Xbox One. De game komt ook naar Google Stadia en Amazon Luna.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.