Disney komt met Mufasa: The Lion King op de proppen

Je kan van de live action Disney-films vinden wat je wil, ze brengen duidelijk een hoop geld in het laatje in het koninkrijk van de muis. Disney heeft namelijk weer een live action-film gebaseerd op een klassieker aangekondigd: Mufasa: The Lion King.

Deze keer gaat het echter om een nieuw verhaal en niet om een verfilming van een oudere animatiefilm. Mufasa: The Lion King is een prequel op de eerste Lion King en focust zich – hoe kan het ook anders – op de feiten voor Simba en Nala regeerden over alles wat het licht raakt.

De film wordt geregisseerd door Barry Jenkins, onder andere bekend van The Underground Railroad. Naar verluidt zou hij zich altijd afgevraagd hebben hoe Mufasa zo’n goede koning werd.

Het duurt nog even voor we de film in de bioscoop zullen kunnen bekijken. Mufasa: The Lion King heeft een geplande release in 2024.

Gepubliceerd door Lazlo

De legende gaat dat Lazlo's eerste woordje "PlayStation" was. Straf, want Sony's iconische console verscheen pas twee jaar na z'n geboorte. Desondanks omschrijft Lazlo zichzelf intussen als een ware platform-agnost en verdeelt hij de koek tussen z'n PlayStation 5, Nintendo Switch en pc. Op genre-vlak is hij een alleseter, al heeft hij een bijzondere voorliefde voor alles met een sterk verhaal, of waar hij zich urenlang met z'n vrienden in kan verliezen.