Hoofdredacteurs van Marvel Comics en DC Comics te gast op Heroes Comic Con

Heroes Comic Con Brussels

Het kan goed zijn dat je nog nooit gehoord hebt van Heroes Comic Con. Da’s best logisch want dit is een nieuwe popcultuurevenement dat georganiseerd wordt door Heroes Belgium, het bedrijf dat ook verantwoordelijk is voor FACTS en Made in Asia.

Heroes Comic Con gaat door op 24 en 25 september in Brussels Expo en hebben meteen een Europese première beet. Want voor het eerst in Europa komen de hoofdredacteurs van Marvel Comics en DC Comics samen op één conventie: C.B. Cebulski (hoofdredacteur van Marvel Comics) en Marie Javins (hoofdredactrice van DC Comics).

Cebulski en Javins zijn verantwoordelijk voor de redactionele lijn van de twee grootste Amerikaanse uitgevers van comics. Samen bepalen zij mee de toekomst van onder meer Spider-Man, Batman, Thor, Superman, The Avengers en The Justice League, die miljoenen lezers hebben en de bron zijn geweest van enkele van de grootste film-hits van de afgelopen jaren.

Tijdens Heroes Comic Con zal het duo voor het eerst in België de tijd nemen voor portfolio-reviews. Jonge Belgische kunstenaars krijgen hier de mogelijkheid hun werk voor te leggen aan deze levende legendes. En als Cebulski of Javins hun portfolio selecteren, worden de kunstenaars uitgenodigd voor een één-op-één gesprek en krijgen ze zelfs persoonlijk advies. Meer informatie over deze portfolio-reviews is te vinden op de Heroes Comic Con-website.

Naast de bespreking van de portfolio’s zullen Cebulski en Javins ook deelnemen aan een paneldiscussie waarin ze tips en advies zullen geven over hoe te werken voor Marvel en DC en vragen van het publiek zullen beantwoorden.

Hetzelfde weekend vindt ook Made In Asia plaats en met dat ticket kan je ook gratis binnen bij Heroes Comic Con. Eerder werd ook al bekend gemaakt dat onder andere Caleb McLaughlin (Stranger Things), Matt Smith (Doctor Who) en Alyssa Milano (Charmed) aanwezig zullen zijn op Heroes Comic Con.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.