Tonnen nieuwe informatie in recente Pokémon Scarlet en Violet-trailer

Naarmate we de release naderen van Pokémon Scarlet en Pokémon Violet worden meer en meer details omtrent de game vrijgegeven. Zo kregen we vandaag een gloednieuwe trailer te zien die enkele sleutelconcepten uit de doeken doet.

Allereerst heb je het verhaal. Zo zullen voor het eerst drie verhaallijnen in de game aanwezig zijn die naadloos in elkaar overvloeien. Meer zelfs; de verhalen staan daarbij los van elkaar en kunnen op elk moment aangevat worden. Ben je de ene verhaallijn dus eventjes beu? Dan focus je gewoon even op de andere hoofdqueesten. Dit zijn de drie rode draden:

  • Victory Road: spelers gaan naar Gyms op verschillende locaties om de rang van kampioen te bereiken.
  • Path of Legends: de ouderejaars Arven voegt zich bij de speler tijdens zijn zoektocht naar zeldzame ingrediënten met de naam Herba Mystica.
  • Starfall Street: spelers dagen Team Star uit, een groep onruststokers die herrie schopt op de school.

Next up hebben we het kersverse Let’s Go-concept. Voor het eerst in de geschiedenis van de Pokémon-games zullen we een Pokémon zelfstandig op pad kunnen sturen om zelf items te gaan sprokkelen en Paldea te verkennen. Meer zelfs; de Pokémon in kwestie zal ook automatische gevechten tot een goed einde brengen, wat hem extra XP oplevert.

Ook kunnen we nieuwe Pokémon spotten in de laatste trailer. Wat dacht je van de Fire Warrior Pokémon Armarouge (Pokémon Scarlet only), de Fire Blades Pokémon Ceruledge (Pokémon Violet only) of de Ambush Pokémon Klawf? Ik kan alvast niet wachten om ze alle drie aan mijn party te vervoegen.

Last but not least werd ook een exclusieve Nintendo Switch – OLED model aangekondigd. Niemand minder dan Koraidon en Miraidon zullen te bewonderen zijn op het prachtstuk. Om het geheel af te maken kunnen we op de achterkant Sprigatito, Fuecoco en Quaxly terugvinden; de drie starters uit de game. De console zal verkrijgbaar zijn op 4 november. De games zelf verschijnen dan weer op 18 november.

Gepubliceerd door Ardtieboy

Een paarse Game Boy Color en Pokémon Red deden de vonk zo'n 16 jaar geleden overslaan. Sindsdien vertoeft Ard menig avond voor zijn consoles om er helemaal op los te gaan, liefst zonder al te veel nadenken. Games die hem geregeld doen gniffelen staan bij Ard op de bovenste plank. Het is dan ook niet vreemd dat titels zoals Borderlands, Destiny, Animal Crossing en Hearthstone op zijn shortlist staan. Verder hackt en programmeert hij zich door het leven met Nalu 🐶 aan zijn zijde.