fbpx

“Kirby’s Dream Buffet is een kleine, schattige partygame die je best in kleine porties verorbert”

Kirby's Dream Buffet Nintendo Switch

Toen Nintendo Kirby’s Dream Buffet aankondigde was ik meteen enthousiast door het vooruitzicht van een soort Fall Guys-game met Kirby in de hoofdrol. Gooi daar nog wat invloeden van Mario Kart bovenop en de verwachtingen waren hoog gespannen. Ook al ben ik geen dessert liefhebber, toch gooide ik mij vol overgave in de zoete wereld van Kirby’s Dream Buffet.

Waarom Wel?

Kirby met obesitas

Als je een beetje thuis bent in de wereld van Nintendo en Kirby, weet je wat je mag verwachten: vrolijk en kleurrijke gameplay. En dat geldt uiteraard ook voor deze Kirby’s Dream Buffet. Als krijgen we hier geen avonturengame voorgeschoteld zoals Kirby en de Vergeten Wereld, maar een heuse partygame met een battle royale-sausje.

De opzet is vrij simpel: je kiest een van de vele gekleurde Kirby’s en daarna neem je het tegen drie andere wezens op in vier verschillende events. Deze variëren van het racen/rollen van punt A naar B tot het opvreten van aardbeien in een van de minigames. Dat eten is trouwens de rode draad doorheen de game, want de uiteindelijke winnaar van de wedstrijd is de speler met de zwaarste Kirby. Obesitas 4 the win!

Eten met je ogen

Door middel van de linker joystick bestuur je jouw Kirby doorheen de verschillende werelden. Af en toe moet je eens springen, maar meer wordt er eigenlijk niet verwacht van jou. Da’s best simpel én ook ideaal voor mensen die niet vertrouwd zijn met het spelen van games. Hierdoor is de instapdrempel heerlijk laag en zo hoort het ook bij een partygame.

De omgevingen waardoor je jouw Kirby rolt zien er prachtig uit en zijn bijna letterlijk om duimen en vingers van af te likken. Alles staat in het teken van eten, dus je baant je een weg op en over taarten, koekjes, slagroom en andere lekkernijen. De muziek die de gameplay ondersteunt past perfect bij de game en zorgt ervoor dat alles vrolijk, leuk en lekker klinkt. Net zoals alle andere Kirby-games geeft deze Dream Buffet je een heerlijk feelgood gevoel.

Waarom Niet?

Te weinig keuze

Een partygame valt of staat bij zijn aanbod aan minigames. Op vlak van racelevels hoor je mij eigenlijk niet klagen. Deze zijn lang genoeg om voldoende verschillende wegen te vinden waardoor herhaling hier niet meteen aan de orde is. Het grootste probleem ligt hem bij de minigames en eindlevels die je voorgeschoteld krijgt. Hiervan zitten er simpelweg te weinig in de game. Je verwachtingen mogen natuurlijk niet te hoog gezet worden bij een game waarvoor je slechts €15 betaald, maar naar mijn mening sloop de herhaling iets te snel in Kirby’s Dream Buffet. 

Wrange nasmaak

Kirby’s Dream Buffet is een game die je het best in multiplayer speelt, net zoals alle andere partygames op de markt. Het is dan ook vreemd dat ontwikkelaar Hal Labortory ervoor gekozen heeft om slechts twee spelers toe te laten op eenzelfde console. Wil je met vier spelers spelen? Dan heb je twee consoles nodig en da’s gewoon belachelijk voor dit type game. Bovendien kan de tweede speler zijn Kirby niet customizen en da’s best jammer omdat hier best veel nadruk wordt opgelegd. Online kunnen trouwens wél vier spelers het tegen elkaar opnemen.

Tot slot speelt de geluksfactor een iets te grote rol. Aan het eind van elke speelsessie worden Kirby’s random beloond voor zaken die ze tijdens de voorbije vier levels hebben gedaan, zoals het meeste blauwe bessen of aardbeien eten bijvoorbeeld. De beloning die je hiervoor krijgt is veel te hoog in vergelijking met de punten die je in de game kan verdienen, waardoor ik meermaals mijn koppositie moest afgeven aan een andere speler.

VERDICT

6

Het is belangrijk om Kirby’s Dream Buffet te bekijken als een indiegame, ook al wordt hij uitgebracht door Nintendo. Ik speelde nooit langer dan een half uurtje en daardoor bleef de game vers en fris aanvoelen. Doe je dit niet, dan slaat de herhalingsfactor nog sneller toe. Het buffet aan minigames is nogal klein en de fijne racelevels kunnen dit jammer genoeg niet compenseren. Het grootste probleem ligt volgens mij bij het feit dat je met slechts twee spelers lokaal kan spelen op één Switch-console. Dat is doodzonde voor een game waarin slechts vier Kirby’s door de spelwereld rollen. Kirby’s Dream Buffet is hierdoor niet meer of minder dan een kleine, schattige partygame die je best in kleine porties verorbert. 

Pluspunten
+ Fun voor jong en oud
+ Smakelijke en kleurrijke wereld
+ Fijne soundtrack
+ Klein prijsje

Minpunten
– Weinig vlees aan de haak qua content
– Gelukselement te belangrijk
– Slechts twee spelers op één Switch-console

Kirby’s Dream Buffet
Beschikbaar vanaf 17/08/2022
Beschikbaar op Nintendo Switch
Gespeeld op Nintendo Switch
Website: Officiële website


Legenda bij onze reviewscores

Bij Pragalicious kiezen we ervoor om met afgeronde reviewscores te werken. Zo hebben we een mooie afgelijnde quoteringsschaal en dat maakt het voor jullie een pak overzichtelijker en duidelijker. Het daagt ons dan uit om goed na te denken welk cijfer we een game, film of serie geven.

Weet echter dat een cijfer niet alles zegt en dat we dit altijd motiveren aan de hand van de conclusie die we schrijven.

10 – Meesterwerk
9
– Fantastisch
8
– Uitstekend
7
– Goed
6
– OK

5 – Middelmatig
4 – Ondermaats
3 – Slecht
2 – Pijnlijk slecht
1 – Dramatisch slecht

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d bloggers liken dit: