Elden Ring krijgt officiële manga-adaptatie

Ik heb Elden Ring tot op heden zo’n 50 uur gespeeld, en ik heb van elke minuut genoten. Maar toen besefte ik plots dat ik de draad van het verhaal helemaal kwijt was, en toen leek de fut er ineens uit. Nu ligt de game even te pauzeren aan de kant. Met andere woorden tijd om me even te verdiepen in de mangaversie…

Elden Ring heeft een officiële manga gekregen. Maar verrassend genoeg koos uitgever Kadokawa er voor om van de manga van Elden Ring een comedyserie te maken, in plaats van iets dat verwant is aan klassieke dark fantasy manga zoals Berserk.

De Elden Ring manga is geschreven en getekend door mangakunstenaar Nikiichi Tobita, en het verhaal van Elden Ring is ontwikkeld door FromSoftware. De manga biedt een komische kijk op de gebeurtenissen in het spel, met een hoofdpersoon die net zo in de war lijkt te zijn over het feit dat hij terechtgekomen is in de Lands Between als veel nieuwe spelers.

Een officiële Engelse vertaling van de Japanse manga is gratis te lezen op Comic Walker. Vandaag zijn er reeds twee nummers beschikbaar. Nieuwe uitgaven zijn gepland om op de 4de en 19de van elke maand uit te komen.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)