fbpx

gamescom snack: Fulqrum Gaming doet z’n grote plannen voor de indiemarkt uit de doeken

De Poolse jongens van Fulqrum lieten me op gamescom kennis maken met een heuse indie showcase. Het mag duidelijk zijn dat de heren grootse plannen hebben op de indiemarkt.

De showcase begon met Hyperviolent, een game die z’n naam serieus neemt. Deze pixelart game brengt knallende actie in de ruimte en is duidelijk een hommage aan klassiekers zoals Doom, Duke Nukem en System Shock. Zijn je kogels op? Dan mep je toch gewoon je vijanden in elkaar met een afgerukte arm.

Eenzelfde soort stijl vinden we in de pixelated actie van Diluvian Ultra. Je kruipt in de huid van de demoon Atilla die met geweren en zwaarden zijn ras verdedigt. Bloed is een geldwaarde in het spel. Hoe meer je jouw vijanden in stukken hakt, hoe rijker je bent. Er is genoeg gore voor iedereen.

Even grotesk maar totaal anders qua sfeer is Lovecraft’s Untold Stories 2. Deze roguelike laat je sterven tegen creaturen die uit de donkerste nachtmerries lijken weggelopen te zijn. Met verschillende klassen kan je vechten. De heks beschikt over magie en kan teleporten. “But my favourite is the veteran”, zei mijn Poolse presentator met een lekker vettig accent. “He has a grenade launcher.”

The Pegasus Expedition zet jou als vlootcommandant aan het roer van de Europese unie. Het jaar is 2262 en we moeten op zoek naar een nieuwe thuis. De vraag is: is ons geluk het ongeluk van een ander waard? Wat offer je op om jouw volk te redden? Diplomatiek is een kunst met meer dan 30 facties die allemaal hetzelfde willen.

Tot slot was er VED. Onze protagonist is blind in het dagelijkse leven maar heeft superkrachten in een tweede magische wereld. Deze story driven turn based RPG is een project dat begon als een visual novel. Het liep volledig uit de hand en is veel groter geworden.

De jongens van Fulqrum kunnen alleszins niet wachten om dit allemaal op ons te lossen. Meeste games hebben nog geen vaste datum maar worden eind 2022 op PC verwacht. VED komt ook naar consoles.

Gepubliceerd door RoMa

RoMa was een gamer vooraleer hij een tiener werd. Hij groeide op met Tony Hawk en Kratos als helden. Jaarlijks spendeert hij uren met shooters zoals Battlefield of Doom. Frustraties in racegames en FIFA blijven niet altijd onderdrukt. Een grote sandbox à la GTA is z’n favoriete speeltuin. Ook geniet hij enorm van een diepgaande single player RPG en heeft hij een zwak voor sterke horror. Dead Space aanbidt hij als de beste gamereeks ooit gemaakt.

%d bloggers liken dit: