Xbox heeft geen plannen om de prijzen van hun consoles te verhogen

Het nieuws dat de PlayStation 5 duurder wordt, deed meteen de vraag rijzen: hoe zit dat dan met de Xbox Series X|S? Microsoft stelt ons alvast gerust: “er zijn momenteel geen plannen om de prijzen van onze consoles aan te passen.”

Dat bevestigt een vertegenwoordiger in een gesprek met Windows Central. “We are constantly evaluating our business to offer our fans great gaming options. Our Xbox Series S suggested retail price remains at €300 the Xbox Series X is €500,” lezen we daar.

Wie dus plannen heeft om een nieuwe Xbox in huis te halen, hoeft zich dus niet te haasten voordat de prijzen de lucht in schieten. Gamers die hopen een PlayStation aan de richtprijs te kunnen kopen, zullen in ons land jammer genoeg zo’n €50 euro meer moeten betalen. Een prijsstijging die, aldus Sony, te maken heeft met de huidige globale economische situatie en sterke inflatie.

Gepubliceerd door Lazlo

De legende gaat dat Lazlo's eerste woordje "PlayStation" was. Straf, want Sony's iconische console verscheen pas twee jaar na z'n geboorte. Desondanks omschrijft Lazlo zichzelf intussen als een ware platform-agnost en verdeelt hij de koek tussen z'n PlayStation 5, Nintendo Switch en pc. Op genre-vlak is hij een alleseter, al heeft hij een bijzondere voorliefde voor alles met een sterk verhaal, of waar hij zich urenlang met z'n vrienden in kan verliezen.