Tortuga: A Pirate’s Tale verschijnt in Q1/2023

Piraten zijn populair en piraten zijn cool, daar is iedereen het wel over eens. Hoog tijd om eens een spel te spelen dus waarin piraten centraal staan. En dat spel dat is Tortuga: A Pirate’s Tale.

Klaar om de Caraïben te plunderen? Klim in Q1 2023 aan boord van het schip wanneer Tortuga – A Pirate’s Tale exclusief voor Windows PC verschijnt in de Epic Games Store, evenals voor PlayStation 4|5, Xbox One en Xbox Series X|S.

Hieronder alvast de features die we meekregen, en een trailer natuurlijk.

WORD DE PIRAAT VAN ALLE PIRATEN: Je wordt niet als groot piraat geboren, maar wij geven je de middelen om DE grootse piraat te worden. Pas je eigen vlag aan waaronder je vloot zal varen. Naarmate je meer ervaring opdoet, zullen je bekendheid en vaardigheden verbeteren. Speel met meer dan 35 verschillende piratenvaardigheden op je weg om je piratentroon op te eisen.

OVERVAL EN BEVAAR DE CARIBISCHE ZEE: Het Caribisch gebied van de 17e eeuw wordt gedomineerd door de vier koloniale machten van de Oude Wereld. Piraat zijn is niet jouw schuld, maar wel jouw verantwoordelijkheid! Onderneem actie om de Spaanse, Nederlandse, Franse en Engelse koloniën te verlossen van hun last van het verdrinken in rijkdommen. Maar wees op je hoede! Tenzij je zeker weet dat je de grootste vis in de zee bent, waag je er niet te vroeg of te ver van je vertrouwde thuishaven op uit.

DOE MEE AAN TACTISCHE ZEESLAGEN: Een schip is veilig in een haven, maar dat is niet waar schepen voor gemaakt zijn. Vecht in tactische, turn-based zeeslagen op een hexagonaal raster van epische proporties. Gebruik je verstand bij het overvallen van een konvooi of een nederzetting. De overwinning wordt bepaald door een slimme combinatie van de verschillende bewapening van je schip en de wisselende en ruwe omstandigheden van de zee.

UPGRADE JE SCHIP: Het is jouw taak om een formidabele vloot te onderhouden voordat je de confrontatie aangaat met het kanongebulder van die machtige oorlogsschepen die op de loer liggen in de zeeën. Door verschillende upgrades van de basisuitrusting van je schip te combineren, zoals wapens, romp, mast of boegbeeld, kun je meer dan 360 unieke beladingen maken.

VOLDOE AAN DE BEHOEFTEN VAN JE BEMANNING: Als gekozen kapitein van het schip, is het jouw verantwoordelijkheid om de buit en rijkdom te verdelen met je bemanning. Door het eens te worden over zogenaamde ‘artikelen van gevangenneming’ leg je duidelijk vast aan welke doelen je begint voordat je de haven verlaat. Onthoud dat gefluister van muiterij onderdeks tot vervelende gevolgen kan leiden. Je bent tenslotte een gekozen kapitein en niet geplaatst bij de gratie van de Heer.

ONDERHANDEL MET BERUCHTE PIRATENLEGENDES: Op je reis om de meest geduchte, meest glorieuze piratenkapitein te worden, krijg je de kans om kennis te maken met verschillende historische piraten. Kies je vijanden en metgezellen met wijsheid…

VOER HET BEVEL OVER HISTORISCHE SCHEPEN: Met 18 unieke scheepstypes, zoals Schip van de Linie, Fregat, Oorlogsgaljoen en nog veel meer.

VERDRINK IN QUESTS: Verzink meer dan 25 uur in verhalen die zich afspelen in de Gouden Eeuw van de Piraterij. De wereld is tenslotte je oester. Gouverneurs en mede-piraten bieden je waardevolle questlines waar je een paar dubloenen mee kunt verdienen. Vergeet ook niet om de plaatselijke taveerne op te zoeken en de laatste geruchten af te luisteren. Een fles rum maakt de tong los en wijst de weg naar schatten die anders verborgen blijven…

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)