PlayStation VR2 doet het in voorjaar 2023

PS VR2 PlayStation VR2

Het is intussen al een mooie zes jaar geleden dat de originele PlayStation VR gereleased werd. In die tijd stond VR-technologie niet stil, noch de consolemarkt. PlayStation-gamers moeten nog even wachten voor ze eindelijk aan de slag kunnen met de next-gen bril van Sony: de PS VR2 verschijnt in voorjaar 2023.

We wachten intussen weeral een half jaar op meer info over PlayStation’s nieuwste VR-bril. Zo weten we bijvoorbeeld nog steeds geen prijs. De eerste VR-headset op Sony’s platform kon op een aangenaam prijskaartje rekenen om de technologie meer toegankelijk te maken voor gamers. Intussen is er dankzij Meta (Oculus) meer concurrentie op dat lager prijspunt.

Het zou kunnen dat de aankondiging van een releasewindow via Twitter een voorbode is voor meer nieuws tijdens gamescom. Vanavond vindt Opening Night Live plaats, waar traditioneel gezien een hoop nieuws uit voortkomt. Sony tekent op de beursvloer van gamescom niet present, maar misschien dat ze deze nieuwscyclus wel willen aangrijpen om weer een keer wat meer info op ons los te laten.

De Pragalicious-crew staat in ieder geval klaar om straks al het nieuws op de voet te volgen en je op de hoogte te houden. Hou de site dus zeker in de gaten voor alle nieuwtjes, heet van de naald.

Gepubliceerd door Lazlo

De legende gaat dat Lazlo's eerste woordje "PlayStation" was. Straf, want Sony's iconische console verscheen pas twee jaar na z'n geboorte. Desondanks omschrijft Lazlo zichzelf intussen als een ware platform-agnost en verdeelt hij de koek tussen z'n PlayStation 5, Nintendo Switch en pc. Op genre-vlak is hij een alleseter, al heeft hij een bijzondere voorliefde voor alles met een sterk verhaal, of waar hij zich urenlang met z'n vrienden in kan verliezen.