Dit was Walibi Gaming 2022

Walibi Gaming

Wij al gamers van het eerste uur weten maar al te goed hoe groot de gamingindustrie wel is. Ook het eSports-luik wordt jaar na jaar groter en belangrijker, met name in de Aziatische landen en de US of A.

Het was dan ook mooi om te zien dat Walibi, het Belgische pretpark dat ligt tussen de gemeenten Wavre, Limal en Bierges, het competitieve gaminggebeuren in de schijnwerpers plaatste van 18 tot en met 21 augustus 2021 met Walibi Gaming.

Ikzelf trok op zondag 21 augustus naar Walibi om de sfeer te gaan opsnuiven. Die dag stond in het teken van FIFA en heel wat bekende, Waalse, eSporters kwamen hun kunnen tonen in een tornooi. Dat tornooi ging door in het Tiki Theater dat in het nieuwe Exotic World themagebied ligt. Doorheen de dag kon je wedstrijden gaan bekijken en kon je het zelf ook opnemen tegen de eSporters.

Het was tijdens Walibi Gaming niet alleen FIFA dat de klok sloeg, want de andere dagen stonden onder andere in het teken van Fortnite, Fall Guys en Rocket League. Het coole is ook dat elke dag de belangrijkste momenten live werden uitgezonden via YouTube. De wedstrijden werden aan elkaar gepraat door kenners, al moet ik toegeven dat het jammer is dat dit voornamelijk Franstalige commentatoren waren. Check de livestreams zeker eens onderaan dit bericht.

Als je geen zin had in het competitieve gedoe, kon je ook terecht in het Gaming Center van maar liefst 1.500 m². Hier kon je proeven van VR-games, racen in simulatoren met Gran Turismo, royaal battelen met Fortnite of lekker nostalgisch doen met een heleboel arcadekasten en -games.

Het is mooi dat Walibi met Walibi Gaming de gamingscene naar het grote publiek wil trekken. Het siert hen dan je niet extra hoefde te betalen bovenop je normale toegangsticket, waardoor de drempel lekker laag werd gehouden. Walibi heeft hier echt wel een interessant concept in handen!

Ik hoop dan ook dat Walibi volgend jaar doorpakt met het veelbelovende Walibi Gaming én dat ze hun schijnwerpers op het volledige Belgische grondgebied richten door meer Vlaamse eSporters uit te nodigen.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.