House of the Dragon: DracARys-app is nu beschikbaar in België

Vanaf 22 augustus kunnen we genieten van House of the Dragon, de prequel op Game of Thrones. Voor de fans die iets meer willen, bijvoorbeeld een eigen draak, is er goed nieuws.

Wil je graag een eigen draak? Dat kan!

De nieuwe app van HBO heeft wat weg van de nostalgische Tamagochi, het interactieve speeltje waarmee je moest zorgen voor een virtueel huisdier. Met de ‘DracARys-app’ broed je op je smartphone een drakenei uit, waarna je een babydraak moet verzorgen, opvoeden en africhten. Elke draak is uniek en zal zich ontwikkelen afhankelijk van hoe je hem behandelt. Het zal uiteindelijk de volwassenheid bereiken en andere app-gebruikers zullen de draak kunnen zien en ermee kunnen communiceren. Spelers kunnen woorden in Hoog-Valyrisch leren uit House of The Dragon waarmee ze hun draak kunnen trainen.

De app maakt ook gebruik van augmented reality of AR, wat wil zeggen dat dankzij de camera van je smartphone beelden van je omgeving worden gecombineerd met een animatie van je draak. Je ziet hem dus ‘net echt’ op je bureau, en als hij wat ouder is vliegt hij door de lucht. De DracARys-app vind je op Google Play voor Android-toestellen. Apple-gebruikers kunnen terecht in de App Store.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)