Disney heeft een open world Iron Man-game van Just Cause-ontwikkelaar Avalanche Studios geschrapt

Just Cause-developer Avalanche Studios werkte tien jaar geleden aan een open world Iron Man-game. Dat vertelt co-founder Christofer Sundberg in een interview met MinnMax. Het was uiteindelijk Disney dat de stekker uit het project trok.

Sundberg is ook behoorlijk enthousiast over de game in kwestie. Zo zou je als Iron Man een open spelwereld kunnen verkennen en gaan, staan en vliegen waar je maar wil. Maar de hoofdfocus lag op melee-combat die veel eigenschappen zou ontlenen bij de Batman Arkham-reeks van Rocksteady.

Wanneer hem gevraagd wordt waarom de game uiteindelijk nooit het levenslicht zag, wijst Sundberg op company politics als ultieme reden. Disney zou steeds stricter de development timeline beginnen controleren, met als resultaat de het hele project een totale chaos werd, aldus de co-founder. Het duurde twee jaar voordat Disney uiteindelijk de stekker uit het hele project trok.

Benieuwd naar het volledige interview? Bekijk het hieronder!

Gepubliceerd door Lazlo

De legende gaat dat Lazlo's eerste woordje "PlayStation" was. Straf, want Sony's iconische console verscheen pas twee jaar na z'n geboorte. Desondanks omschrijft Lazlo zichzelf intussen als een ware platform-agnost en verdeelt hij de koek tussen z'n PlayStation 5, Nintendo Switch en pc. Op genre-vlak is hij een alleseter, al heeft hij een bijzondere voorliefde voor alles met een sterk verhaal, of waar hij zich urenlang met z'n vrienden in kan verliezen.