Anti-Pride mod in Marvel’s Spider-Man verwijderd

Een mod voor Marvel’s Spider-Man Remastered op pc die de Pride-vlaggen in de game vervangt door de vlag van de Verenigde Staten, werd verwijderd door Nexus Mods en ModDB.

De ophefmakende mod voor Insomniac’s Spider-Man game werd op 15 augustus voor de eerste keer geüploaded op Nexus Mods. Fans vroegen aan de modding website waarom het zulke content toeliet op hun platform. Als reactie werd de mod uit de database gehaald en releasete Nexus een statement tegen de mod en de maker.

In het statement lezen we dat Nexus Mods pro-diversiteit en inclusiviteit is. De mod die Pride-vlaggen vervangt in de game strookt niet met die visie, waardoor hij verwijderd werd. Het stukje software dat Amerikaanse vlaggen inlaadt in de plaats van Pride-vlaggen werd tevens geüploaded door een sock puppet: dat is een soort troll account waarlangs anoniem mods online gezet worden. Nexus Mods geeft aan dat account offline te halen, alsook het hoofdaccount van de modder in kwestie. In het statement noemt de website de modder in kwestie een “lafaard”.

Nexus benadrukt hun recht om hun selectie aan mods op de site te curreren en dus zonder poespas content te verwijderen. Een recht dat een andere modding website, ModDB, zichzelf ook toeëigende, zonder daar iets van woorden aan vuil te maken.

Gepubliceerd door Lazlo

De legende gaat dat Lazlo's eerste woordje "PlayStation" was. Straf, want Sony's iconische console verscheen pas twee jaar na z'n geboorte. Desondanks omschrijft Lazlo zichzelf intussen als een ware platform-agnost en verdeelt hij de koek tussen z'n PlayStation 5, Nintendo Switch en pc. Op genre-vlak is hij een alleseter, al heeft hij een bijzondere voorliefde voor alles met een sterk verhaal, of waar hij zich urenlang met z'n vrienden in kan verliezen.