Samsung tilt gaming naar een hoger niveau met de Odyssey Ark

Samsung lanceert de Odyssey Ark, het nieuwste model in de toonaangevende Odyssey-reeks en ’s werelds eerste 55-inch 1000R curved gaming-monitor. Het enorme scherm heeft een refresh rate van 165Hz en een responstijd van 1ms (GtG[1]). Daarnaast heeft de Odyssey Ark een geheel nieuwe Cockpit-modus en een exclusieve controller, de Ark Dial, voor de ultieme game-beleving.

Nota: we hebben het scherm niet getest! De info komt uit het persbericht dat we via mail ontvingen.

Filmische ervaring prikkelt zintuigen

​Het grote 55-inch scherm vult je volledige gezichtsveld, inclusief je perifere zicht, dankzij de 1000R-curve. Dit wordt nog meer benadrukt in de Cockpit-modus, waarmee het scherm kan draaien dankzij de HAS (Height Adjustable Stand) kantel- en draaifunctionaliteit. Dit zorgt voor een volledige onderdompeling in de game-omgeving.

De Odyssey Ark is uitgerust met Samsungs Quantum Matrix-technologie met Quantum Mini-LED’s. Hiermee worden de dicht opeengepakte LED’s nauwkeurig aangestuurd. Dankzij de nieuwe 14-bits processing, een geavanceerde technologie voor lichtregeling, zie je zowel de donkere als de lichte scènes haarscherp. De 16.384 niveaus van zwart zorgen voor ultra realistische graphics.

De statische contrastverhouding van een miljoen op één brengt zelfs de meest subtiele details perfect in beeld. De Neural Quantum Processor Ultra verbetert elk visueel detail en schaalt de beeldkwaliteit op tot 4K, door gebruik te maken van data die is gegenereerd via twintig neurale netwerken.

Voor de ultieme bioscoopbeleving gebruikt de Odyssey Ark Samsungs Matte Display en Sound Dome-technologie. Het matte scherm biedt zowel antischittering- als antireflectiebescherming. Zo blijf je zonder afleiding gefocust op het beeld. Het indrukwekkende geluid wordt mogelijk gemaakt door Sound Dome Tech met AI Sound Booster en Dolby Atmos voor een betere surround-ervaring. Vier luidsprekers, één op elke hoek, en twee centrale woofers, verzorgen een realistisch en rijk geluid. Het 60W 2.2.2-kanaal levert de laagste 45Hz-tonen van welke gaming-monitor of gaming-soundbar dan ook.

Superieure gaming-prestaties geoptimaliseerd voor spelers

​De Odyssey Ark Samen combineert een refresh rate van 165Hz met 4K-resolutie (3.840 x 2.160) en een responstijd van 1ms (GtG) met AMD FreeSync Premium Pro, voor maximale schermnauwkeurigheid. Zo krijgen gamers concurrentievoordeel in snel bewegende game-omgevingen.

Vind de perfecte instellingen om te winnen met de flexibele interface

​Gamers verwachten steeds vaker gepersonaliseerde en aanpasbare game-ervaringen. De Odyssey Ark biedt een aantal innovatieve functionaliteiten waarmee je de schermgrootte, de schermpositie en zelfs de schermverhoudingen kunt aanpassen voor een optimale ervaring. Met de op zonne-energie werkende Ark Dial – de exclusieve controller voor de Odyssey Ark – kun je snel en eenvoudig allerlei instellingen bedienen, zoals Flex Move Screen, Multi View, Quick Settings en Game Bar.

Met Flex Move Screen kun je de schermgrootte aanpassen tussen 55- en 27-inch, de schermpositie wijzigen en zelfs de schermverhouding instellen op 16:9, 21:9 of 32:9 – allemaal met één aanraking van de Ark Dial. Deze vrijheid in horizontale én verticale positie, geeft je nog meer controle over je kijkervaring. Met Multi View kun je het grote scherm optimaal benutten door maximaal vier schermen tegelijk weer te geven in horizontale positie, of drie in Cockpit-modus. Hierdoor heb je niet langer meerdere monitoren nodig, wat voor een opgeruimde omgeving zorgt.

Game Bar[2] is een krachtige tool waarmee je snel en gemakkelijk je gamestatus bekijkt en belangrijke instellingen bedient, zonder dat je je gamescherm hoeft te verlaten. Van het instellen van de FPS (Frames Per Second), HDR (High Dynamic Range) en VRR (Variable Refresh Rate), tot het aanpassen van de schermverhouding, de responstijd of de Game Picture-modus: de Game Bar geeft je de controle die je nodig hebt om te winnen.

De Ark Dial is niet alleen uitgerust met een zonnepaneel, maar kan ook worden opgeladen via een USB-C-aansluiting, waardoor je geen wegwerpbatterijen meer nodig hebt.

Samsungs Odyssey Ark is vanaf 24 augustus beschikbaar voor een verkoopadviesprijs van 2.999 euro.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)