Er is nu een gratis demo voor Wing Commander IV: The Price of Freedom Remastered

Wie herinnert zich nog, of is oud genoeg, om zich de Wing Commander-saga te herinneren? ik alleszins wel! Ik was zot van de reeks, en iets minder zot van het misbaksel van een film dat er gemaakt werd rond de saga.

Games als Wing Commander, en ook Privateer trouwens, waren begin jaren ’90 hun tijd ver vooruit. Ik twijfel er niet aan dat heel wat ontwikkelaars hier hun inspiratie haalden voor games als bijvoorbeeld No Man’s Sky of andere titels in het genre.

Anyway de jaren ’90 zijn helemaal terug want het in 1996 verschenen Wing Commander IV: The Price of Freedom krijgt een fan remake. En daar stopt het niet: er is nu een gratis demo beschikbaar die je hier kan downloaden!

Back to the past!

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)