Absurd: Paradox verdubbelt bijna de prijs van enkele DLC voor Crusader Kings III

Crusader Kings III 3

Om het met de woorden van onze eigen MrRolfson te zeggen: “Waanzin”. Paradox Entertainment gaat de prijs van enkele downloadbare uitbreidingen op Crusader Kings III verhogen. Vanaf 13 september gaan zowel Northern Lords als Fate of Iberia van een richtprijs van € 6.99 naar € 12.99.

Dat kondigt de uitgever aan via het officiële forum van de game. Volgens hen ligt de nieuwe prijs meer in lijn met de werkelijke waarde van de content in die DLCs. Het gaat hier om een verhoging voor zowel bestaande als aankomende uitbreidingen.

Het absurde aan het hele verhaal is dat zowel Fate of Iberia als Northern Lords al enige tijd op de markt zijn. Northern Lords is intussen bijna een jaar oud, waar Fate of Iberia dit voorjaar nog verscheen.

Dit alles lijkt een absurde sales stunt om spelers nu nog de DLC aan te laten schaffen, wanneer ze aan € 6.99 beschikbaar zijn. Dit staat ook quasi letterlijk in het forumbericht, dat oproept om nu nog snel de uitbreidingen aan te schaffen.

Gepubliceerd door Lazlo

De legende gaat dat Lazlo's eerste woordje "PlayStation" was. Straf, want Sony's iconische console verscheen pas twee jaar na z'n geboorte. Desondanks omschrijft Lazlo zichzelf intussen als een ware platform-agnost en verdeelt hij de koek tussen z'n PlayStation 5, Nintendo Switch en pc. Op genre-vlak is hij een alleseter, al heeft hij een bijzondere voorliefde voor alles met een sterk verhaal, of waar hij zich urenlang met z'n vrienden in kan verliezen.