Flying Wild Hog stelt Evil West uit tot 22 november

Er gaat geen week voorbij in gaming land zonder dat er een game wordt uitgesteld. Deze keer is het de beurt aan Evil West van ontwikkelaar Flying Wild Hog.

De game stond oorspronkelijk gepland voor een release op 20 september. Dat de game op vijf verschillende platformen zal verschijnen, ligt volgens de ontwikkelaar aan de oorzaak van het uitstel. Het is anno 2022 volgens mij dan ook beter om games enkel nog uit te brengen op consoles van de huidige generatie. Via Twitter laat de ontwikkelaar en uitgever Focus Entertainment het volgende weten:

Beste spelers, vooreerst willen we jullie bedanken voor de continue steun en geduld voor Evil West. We zijn overweldigd door de ongelooflijke ontvangst die het spel tot nu toe heeft gekregen van onze trailers en de demo die sommigen van jullie hebben gespeeld op PAX EAST. Wij doen ons uiterste best om onze visie op Evil West te verwezenlijken en aan jullie verwachtingen te voldoen. Evil West komt uit op vijf platforms, waaronder op meerdere generaties consoles. Om ons spel meer glans geven is het cruciaal om onze spelers niet alleen goede, maar ook blijvende herinneringen te geven. Dat is iets wat we altijd hebben nagestreefd. Om ervoor te zorgen dat het spel zijn volledige potentieel bereikt, hebben we besloten om de wereldwijde lancering van Evil West uit te stellen tot 22 november 2022. We begrijpen dat het uitstel frustrerend kan zijn, maar het is een noodzakelijke stap om iedereen de beste ervaring te bieden. Nogmaals bedankt voor jullie geweldige steun en toewijding. Het drijft ons vooruit en duwt ons om de vreemdste, wildste western rit te maken voor jullie allemaal’.

Evil West zal verschijnen op PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S en PC.

Gepubliceerd door High_LordWolnir

High_LordWolnir verloor zijn ziel(en) ergens tussen Boletaria en Lothric Castle. Wanneer hij de Nexus even ontvlucht, kan je hem achter zijn PC of PlayStation-console vinden tijdens het spelen van een goede RPG, een story-driven action/adventure game, een nagelbijtende horrorgame of een FPS à la Call of Duty. Verder moet hij zowat de enige persoon zijn op deze aardbol die The Last of Us Part II hoger inschat dat zijn voorganger.