PUBG telt dagelijks 80 000 nieuwe spelers meer sinds het free-to-play ging

PUBG Battlegrounds

Sinds Player Unknown’s Battlegrounds gratis speelbaar werd eerder dit jaar, nam het aantal actieve spelers voor de battle royale-game drastisch toe.

Dat vertelt developer Krafton bij het delen van de financiële kwartaalresultaten. De pc en consoleversie van PUBG, genaamd Battleground, tikte meer dan 80 000 nieuwe dagelijkse spelers aan. Ook de mobiele versie van de game, New State genaamd, zag het aantal spelers toenemen zegt Krafton, maar hier krijgen we geen concrete cijfers over.

Al bij al draagt de toestroom van nieuwe spelers bij tot een nettowinst van 37% voor het Zuid-Koreaanse bedrijf. Desondanks daalde de omzet met 7.8%.

Dat verlies in omzet zou te maken kunnen hebben met de kosten dat Krafton maakt voor de nieuwe IP dat bij hen in ontwikkeling is. Eerder deze maand kondigde de developer aan dat het aan een nieuwe fantasytitel werkt, gebaseerd op het Koreaanse boek The Bird That Drinks Tears.

Gepubliceerd door Lazlo

De legende gaat dat Lazlo's eerste woordje "PlayStation" was. Straf, want Sony's iconische console verscheen pas twee jaar na z'n geboorte. Desondanks omschrijft Lazlo zichzelf intussen als een ware platform-agnost en verdeelt hij de koek tussen z'n PlayStation 5, Nintendo Switch en pc. Op genre-vlak is hij een alleseter, al heeft hij een bijzondere voorliefde voor alles met een sterk verhaal, of waar hij zich urenlang met z'n vrienden in kan verliezen.