Red Bull gaat op zoek naar beste 1v1 League of Legends-speler van België

Ik heb de game zelf nog nooit gespeeld, maar League of Legends is razend populair. e-Sports tornooien zijn dus ook geen uitzondering en Red Bull gaat met Red Bull Solo Q op zoek naar de beste Belgische LoL-speler. Ed Bueen grap!

Red Bull Solo Q is een wereldwijd toernooi voor niet-professionele gamers en zich toch een weg naar de wereldtop willen knokken. Solo, want bij Red Bull Solo Q speel je niet in de gebruikelijke teams van 5, maar wel 1 tegen 1 in de top lane van Summoners Rift. De eerste speler die First Blood haalt, de toren van zijn tegenstander met de grond gelijk maakt of een Minion Score van 100 haalt, wint de wedstrijd.

Belgische LoL-spelers kunnen een plekje in de nationale finale van Red Bull Solo Q veroveren door deel te nemen aan een van de vier Qualifiers. De eerste gaat door op 2 september op Frag-o-Matic, een van de grootste gaming festivals van België. De drie daaropvolgende Qualifiers worden telkens online uitgevochten. De top 4 van elke Qualifier gaat door naar de nationale finale die gespeeld wordt op Gameforce op zondag 2 oktober. Wie daar met de overwinning gaat lopen, vliegt later dit jaar naar de wereldfinale.

Meer info en inschrijven via redbull.be/soloq!

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.