fbpx

Disney is voor het eerst populairder dan Netflix

Disney+

De oorlog tussen de verschillende streamingdiensten woedt al een tijdje en het lijkt erop dat de moeder der streamingdiensten daar de meeste klappen bij incasseert.

Netflix was jarenlang de meest populaire streamingdienst, maar ziet al enige tijd de groei stagneren en het aantal abonnees dalen. Daarom dat ze ook van plan zijn om een goedkoper abonnement te introduceren, dat dan wel reclame bevat.

Die andere mastodont, Disney, probeert Netflix het vuur aan de schenen te leggen en dat lijkt nu ook te lukken. Want Disney telde het vorige kwartaal voor het eerst meer abonnees dan Netflix: 221 miljoen tegenover 220,67 miljoen.

Al moeten we wel een vette kanttekening plaatsen bij het aantal van Disney. Want zij hebben verschillende streamingdiensten onder zich: Disney+ heeft op dit moment 152,1 miljoen klanten, sportstreamingdienst ESPN+ 22,8 miljoen en Hulu heeft 46,2 miljoen abonnees.

Wie dacht dat Netflix de enige partij is dat advertenties gaat toevoegen aan zijn streamingdienst heeft het trouwens fout. Want eind dit jaar start ook Disney+ met advertenties in de VS. Wil je die niet, dan ga je meer moeten betalen: 11 dollar tegenover 8 dollar per maand. In maart wil Disney in meer landen advertenties introduceren.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d