Sea of Thieves: dit is wat je kan verwachten van de Captaincy update komende donderdag

Sea-of-Thieves-Season-6-Featured

Nog even en we kunnen aan de slag met de grote Captaincy update van Sea of Thieves, die meteen ook seizoen 7 van de piratengame inluidt. Om ons helemaal warm te maken voor de aankomende nieuwe content, lost ontwikkelaar Rare wat meer details.

Nog twee nachtjes slapen en seizoen 7 van Sea of Thieves treedt in voegen. Vlak voor de zomer kondigde Rare alvast aan dat dit nieuwe seizoen een hoop interessante nieuwtjes met zich meebrengt.

Eigen schepen

De grootste toevoeging is zonder twijfel de mogelijkheid om voortaan je eigen schepen te kopen. Deze kun je van server tot server met je meenemen en naar hartelust pimpen. Niet alleen aan de buitenkant – zoals je dat voorheen ook al kon met de schepen die je tot nu toe kon gebruiken – maar ook de binnenkant. Denk aan meubilair om je kapiteinskwartier in te richten en decoratie voor aan de muren.

Rare geeft meteen ook een prijslijst mee voor deze nieuwe feature:

  • Sloop: 250 000 Gold
  • Brigantine 375 000 Gold
  • Galleon: 500 000 Gold

Spelers kunnen hun nieuwe schip meteen ook een klinkende naam geven. Let wel: eens de naam vaststaat kun je die enkel nog met echt geld opnieuw aanpassen.

Je aangekochte schepen zullen in-game ook schade oplopen in de strijd, net zoals de boten waar je voorheen al op rondvaarde. Voortaan hoef je niet meer zelf gaten te dichten, maar kun je deze ook voor in-game currency laten repareren door Scarlett.

Nieuw progressiesysteem

Naast de mogelijkheid om je eigen schip te bezitten, introduceert Rare een nieuw progressiesysteem waardoor je tijd in-game nog meer de moeite waard aanvoelt.

Je maakt vooruitgang en verdient speciale rewards door allerhande activiteiten tot een goed einde te brengen. Zo kun je bijvoorbeeld al beloond worden door een specifiek aantal dagen op de zeven zeëen van Sea of Thieves door te brengen. Die beloningen kunnen zich dan weer vertalen naar upgrades voor je schip.

Captain’s Voyages

Zoek je meer dingen om te doen met je blinkende nieuwe sloep? Dan zijn de Captain’s Voyages helemaal jouw ding. Deze quests komen in zowel korte als lange vorm, van het snel zoeken naar een schat op een eiland tot het afschuimen van de hele zee in een uitgebreide reeks activiteiten.

Sovereign company

Dat gaat dan weer hand-in-hand met de nieuwe Sovereign company-toevoeging, die je tripjes op zee een pak efficiënter laat verlopen. Alle gear en loot die je gaandeweg oppikt kun je voortaan naar één punt brengen in de plaats van te moeten zoeken waar je net die ene specifieke ton heen moet loodsen. Zo spendeer je meer tijd op avontuur en minder aan logistiek.

Een waardevol logboek

Misschien nog één van de meer interessante toevoegingen is een logboek dat je fysiek op je schip bewaart. Net als in een quest log in andere games houdt dit logboek je activiteiten tijdens jouw speelsessie bij. De coole twist is dat wanneer een andere speler jouw schip keldert, deze jouw logboek kan stelen en voor harde cash kan verpatsen bij de Reaper’s Hideout. Een zeer pirate-like ding om te doen, me dunkt.

Als ik zo naar bovenstaande toevoegingen kijk, begint het al weer te kriebelen om na jaren afwezigheid Sea of Thieves donderdag nog eens een kans te geven. Toen ik de game actief speelde, was er een gebrek aan sterke content om de boel interessant te houden. Iets waar Rare sindsdien hard aan gesleuteld heeft. De nieuwe content die in seizoen 7 gelanceerd wordt lijkt daar het ultieme bewijs van. Tref ik jou dra ook op de ruime wateren van Sea of Thieves?

Gepubliceerd door Lazlo

De legende gaat dat Lazlo's eerste woordje "PlayStation" was. Straf, want Sony's iconische console verscheen pas twee jaar na z'n geboorte. Desondanks omschrijft Lazlo zichzelf intussen als een ware platform-agnost en verdeelt hij de koek tussen z'n PlayStation 5, Nintendo Switch en pc. Op genre-vlak is hij een alleseter, al heeft hij een bijzondere voorliefde voor alles met een sterk verhaal, of waar hij zich urenlang met z'n vrienden in kan verliezen.