fbpx

“Bullet Train is met zijn gore en over de top actie een zalig kijkstuk”

Bullet Train Brad Pitt

David Leitch (Deadpool 2, John Wick) breidt met Bullet Train zijn oeuvre nog wat meer uit en wijkt niet van zijn pad af qua genre. In deze actiefilm volgen we het verhaal van vijf huurmoordenaars die een mysterieus koffertje van Tokyo naar Morioka moeten brengen en dienen af te leveren aan een Rus genaamd ‘De Witte Dood’.

Ik ging in Kinepolis Brussel checken of Brad Pitt (Ladybug), Sandra Bullock (Maria Beetle) en natuurlijk de andere acteurs en actrices me konden bekoren. Ik nam de auto tot aan de Heizel want in tegenstelling tot de trein in deze film rijdt onze NMBS niet met zo’n rotvaart richting iemands bestemming.

Waarom Wel?

UK, Mexico en America stuck on a train in Tokyo

De film begint met een shot in een muffe ziekenhuiskamer, een nieuwsbericht en een bezorgde vader en grootvader die over het bed hangen van een gewonde jongen. Deze dingen zullen voor het grote deel de rode draad zijn doorheen Bullet Train. Je leert als kijker mondjesmaat één voor één de personages kennen en hoe ze aan elkaar gelinkt zijn. De Japanse versie van ‘Staying Alive’ van de groep Bee Gees zet meteen de toon terwijl een telefonerende Brad Pitt door de steegjes van Tokyo richting het station stapt.

Een vriendelijke Engelse lady (Prince), gespeeld door Joey Lynn King, die eruitziet alsof ze op Erasmus is in Tokyo, een Mexicaan (The Wolf) die gekleed gaat als een muzikant uit de persoonlijke Mariachi band van een kartelleider met zijn blik op ‘Kill Them All’ of 2 typisch geklede Britse zakenmannen die constant kibbelen zijn een greep uit het kleurrijke en culturele aanbod in deze film. Deze 2 heren worden gespeeld door respectievelijk Aaron Taylor-Johnson en Brian Tyree Henry.

Die laatste twee worden geïntroduceerd op de tonen van ‘Forever Blowing Bubbles’. Het bekende liedje van West Ham United en de flashback van een vorige missie laten ons meteen zien wat voor koelbloedige moordenaars Lemon en Tangerine zijn. Leitch had geen betere song kunnen kiezen voor deze 2 kastaars waarbij Lemon gedurende heel de film soms iets te veel naar Thomas and Friends (Engelse kinderserie) refereert, tot grote ergernis van zijn partner in crime Tangerine. De animaties bij het voorstellen van de personages vond ik rechtstreeks uit Tekken komen, de nodige neon en tekst maakten het plaatje compleet.

Genoeg te doen in deze TGV op steroïden

Aan actie, gore en humor ook geen gebrek. De Japanse details gecombineerd met de Britse humor in bepaalde scènes blijken een verdomd goeie cocktail te zijn en maakten me meermaals aan het lachen. De film speelt zich voor het overgrote deel af op het hypermoderne vaartuig (het is Japan wat had je verwacht?) maar saai of slaapwekkend wordt het nooit.

Er is een goede afwisseling in conversaties tussen personages enerzijds en actie anderzijds, klets daar nog een sausje van gore over in sommige delen van de film en alle mensen in de wagons blijven content to keep this train going.

Hoe alles wordt gemixt en hoe de regisseur innovatief gebruik maakt van de verschillende ruimtes in de trein is verdomd goed gedaan! Het luisterend oor wil ook wel wat want naast de Japanse Bee Gees heeft Leitch naar het einde van de film toe gekozen voor Bonnie Tyler een figuurlijke kimono aan te doen en knalde er een Japanse versie van ‘I Need a Hero’ door de boxen van IMAX. Alweer één van de talloze momenten dat er een glimlach op mijn gezicht getoverd werd.

Waarom Niet?

Praten helpt maar actie hebben we liever

Ondanks de gevechten in de trein en in kleine mate erbuiten leken de andere reizigers of medewerkers van de Japanse spoormaatschappij er zich bitter weinig van aan te trekken en bleven ze er opvallend rustig onder. Wanneer je iemand bent die constant zijn of haar adrenalineshot moet hebben van actie is deze film misschien iets te veel praten en te weinig doen.

Ladybug (Brad Pitt) stond regelmatig in verbinding met zijn bazin Maria Beetle die gespeeld wordt door Sandra Bullock. Het enige jammere vond ik dat we enkel haar stem horen maar haar maar één procent van de film te zien krijgen.

VERDICT

8

De zon kwam op door de ruiten van de trein, we naderden Morioka en het verhaal ontvouwde zich. Een paar verrassende wendingen en cameo’s doorheen de film bleven mijn interesse constant opwekken. Voor mij persoonlijk een film op het juiste perron en stipt op tijd zoals het hoort. David Leitch bracht met gore en over de top actie een zalig kijkstuk van twee uur waarin ik meermaals goed gelachen heb.  

Pluspunten
+ Over the top actie
+ Verveelt niet

Minpunten
– Soms net iets te veel blablabla
– Te weinig Sandra Bullock

Bullet Train
Beschikbaar vanaf 4 augustus in de bioscoop
Website: Officiële website


Legenda bij onze reviewscores

Bij Pragalicious kiezen we ervoor om met afgeronde reviewscores te werken. Zo hebben we een mooie afgelijnde quoteringsschaal en dat maakt het voor jullie een pak overzichtelijker en duidelijker. Het daagt ons dan uit om goed na te denken welk cijfer we een game, film of serie geven.

Weet echter dat een cijfer niet alles zegt en dat we dit altijd motiveren aan de hand van de conclusie die we schrijven.

10 – Meesterwerk
9
– Fantastisch
8
– Uitstekend
7
– Goed
6
– OK

5 – Middelmatig
4 – Ondermaats
3 – Slecht
2 – Pijnlijk slecht
1 – Dramatisch slecht

Gepubliceerd door Jim

Dankzij de pandemie en een passie voor games begonnen met een afstandsopleiding journalistiek. Hij is afkomstig uit Bornem en draagt shooters en RPG’s on- en offline een warm hart toe. Allround gamer die op zijn 6 jaar een Game Boy kreeg en daarna de joysticks nooit meer heeft losgelaten. Zijn favoriete reeks is Assassin’s Creed en zou in een ander leven graag eens een frisse pint willen gaan drinken met zijn preferito Italiaan, Ezio Auditore. “Its the good life we live,and may it not change us.”

Eén opmerking over '“Bullet Train is met zijn gore en over de top actie een zalig kijkstuk”'

Reacties zijn gesloten.

%d