James Gunn: “Guardians of the Galaxy Vol. 3 is misschien wel mijn favoriete verhaal”

Guardians of the Galaxy

James Gunn, de regisseur van uiteenlopende succesvolle superheldenfilms waaronder Avengers: Endgame, vertelt via Twitter dat zijn aankomende film Guardians of the Galaxy Vol. 3 misschien wel zijn favoriete creatie is. Dat terwijl diezelfde film mogelijks één van de moeilijkste projecten in zijn carrière is.

Binnen de Marvel Cinematic Universe zullen we Gunn wellicht het meeste herinneren als de man die de Guardians of the Galaxy – hiervoor een eerder onbeminde IP binnen het Marvel-gamma – cool maakte. Ikzelf zie Guardians of the Galaxy Vol. 1 nog steeds als één van de beste films die de MCU te bieden heeft.

Wanneer een fan via Twitter aan de succesvolle regisseur vraagt wat nu net zijn favoriete project is, twijfelt hij tussen de Guardians of the Galaxy Holiday Special en het aankomende Vol. 3.

Gunn had eerder al aangegeven dat Guardians of the Galaxy Vol. 3 één van zijn moeilijkste projecten was voor uiteenlopende redenen. De toon van deze nieuwe film in de reeks zou ook beduidend anders worden dan de twee eerdere titels. Aan het einde van de rit had de regisseur aangegeven dat hij nu wel klaar is met de Guardians-serie.

Verder legt James Gunn uit dat de Holiday Special een soort epiloog is op de vierde fase van de MCU, wat meteen ook bevestigt dat de special canon is.

Gepubliceerd door Lazlo

De legende gaat dat Lazlo's eerste woordje "PlayStation" was. Straf, want Sony's iconische console verscheen pas twee jaar na z'n geboorte. Desondanks omschrijft Lazlo zichzelf intussen als een ware platform-agnost en verdeelt hij de koek tussen z'n PlayStation 5, Nintendo Switch en pc. Op genre-vlak is hij een alleseter, al heeft hij een bijzondere voorliefde voor alles met een sterk verhaal, of waar hij zich urenlang met z'n vrienden in kan verliezen.