“Met Fire Emblem Warriors: Three Hopes haal je het beste van twee werelden in huis”

Nintendo verrastte destijds menig gamer door Zelda te overgieten met een Warriors-sausje en zo met de spin-off Hyrule Warriors op de proppen te komen. Een geslaagde formule zo bleek, die deed smaken naar meer. Inmiddels kreeg ook Fire Emblem dezelfde behandeling en zijn we aanbeland bij Three Hopes, de nieuwste iteratie uit de reeks.

Waarom Wel?

Niet zomaar een Koei Tecmo-titel

Toen Koei Tecmo voor het eerst de Fire Emblem-reeks onder handen nam (zoals talrijke anderen, waaronder One Piece en Zelda) speelde het nog relatief op veilig. De gekende gameplay waarbij er honderden vijanden op de speelkaart worden getoverd die jij vlotjes in stijl aan je zwaard mag rijgen primeerde, waardoor het verhaal wat links bleef liggen. Gelukkig voor de liefhebbers is dat euvel, tig jaren later, van de baan en krijgen fans een aardig stukje over de Three Houses voorgeschoteld.

In Fire Emblem Warriors: Three Hopes duik je dieper in de leefwereld van de drie grootmachten uit Fire Emblem: Three Houses, en zal je voor enkele moeilijke keuzes komen te staan. Eerst en vooral ontplooit zich een leuk verhaal dat draait rond hoofdrolspeler Shez, een eenzame huurling die na een afstraffing door slechterik Ashen Demon (die je trouwens perfect RPG-gewijs een eigen naam kan geven) op zoek is naar antwoorden.

Bijgestaan door Arval, een mysterieus wezen dat alleen Shez kan horen zien, is hij vastberaden om alle mysteries te ontrafelen. Tot er natuurlijk ook moet worden gestreden en je een keuze moet maken welke grootmacht je wil bijstaan. Kortom; na één playthrough ben je meteen klaar voor een volgende.

Gezonde mix

Het leuke en meest positieve aan Fire Emblem Warriors: Three Hopes is dat Koei Tecmo een gezonde mix wist te vinden tussen de nodige missies, het aangaan van dialoog en verhaalvertelling. De game voelt nooit net té lang of té kort aan, waardoor het spel gerust ook op je Nintendo Switch mee onder weg kan. De missiestructuur zelf blijft op en top Warriors, waarbij je niet alleen hordes vijanden te lijf moet gaan, maar ook je troepen kan aansturen. Teamwork makes the dream work, zeggen ze dan.

De game zelf onderscheidt zich van andere titels, niet alleen door de Fire Emblem-licentie en het verhaal dat daarbij gepaard gaat (ook al is het non-cannon), maar door de vlotheid in het maken van combo’s. Shez beschikt over enkele speciale aanvallen en kan die ten gepaste tijde uit zijn mouw schudden. Ideaal mocht je het onderspit beginnen delven. Wat ook helpt, is het aanduiden van een Adjudant, die jou – van zodra nodig – kan bijstaan in het heetst van de strijd.

Waarom Niet?

Sleet op de Warriors-formule?

Of je nu fan bent van Fire Emblem of niet; de games die de gekende Warriors-formule wisten te ontvangen, hebben na verloop van tijd last van repetitiviteit. Dat is te nemen of te laten en naar ons insziens heeft Koei Tecmo meer moeite gedaan om de sleet op de formule bij deze release te temperen, al zal het voor velen na verloop van tijd toch voelbaar zijn. Weet wat voor game je met Fire Emblem Warriors: Three Hopes in huis haalt.

VERDICT

8

De Nintendo Switch heeft er een pracht van een game bij, want met Fire Emblem Warriors: Three Hopes haal je het beste van twee werelden in huis. De Fire Emblem-reeks met een Warriors-sausje overgoten zorgt voor leuke gameplay, gecombineerd met een interessant verhaal dat ruimte openlaat voor meerdere speelbeurten.

Pluspunten
+ Typsiche Musou-gameplay
+ Interessant verhaal
+ Speelt vlot weg

Minpunten
– Zal repetitief worden

Fire Emblem Warriors: Three Hopes
Beschikbaar vanaf 24/06/2022
Beschikbaar op Switch
Gespeeld op Switch
Website: Officiële website


Legenda bij onze reviewscores

Bij Pragalicious kiezen we ervoor om met afgeronde reviewscores te werken. Zo hebben we een mooie afgelijnde quoteringsschaal en dat maakt het voor jullie een pak overzichtelijker en duidelijker. Het daagt ons dan uit om goed na te denken welk cijfer we een game, film of serie geven.

Weet echter dat een cijfer niet alles zegt en dat we dit altijd motiveren aan de hand van de conclusie die we schrijven.

10 – Meesterwerk
9
– Fantastisch
8
– Uitstekend
7
– Goed
6
– OK

5 – Middelmatig
4 – Ondermaats
3 – Slecht
2 – Pijnlijk slecht
1 – Dramatisch slecht

Gepubliceerd door Johan

Johan startte al relatief snel met gamen op zijn geliefde Videopac G7000 en knokte zich het liefst een weg doorheen zijn eeuwigdurende jeugd met Tekken 3. Na een heuse carrière in de gaming bizz op vervroegd pensioen als bijklusser voor Pragalicious.