Star Trek-icoon Nichelle ‘Lieutenant Uhuru’ Nichols overleden op 89-jarige leeftijd

“To boldy go where no man has gone before”… In mijn jeugd was ik een super grote Star Trek-fan, en dan spreek ik over de jaren ’70 over de originele serie. Maar toen kwam Star Wars en was ik helemaal verloren. Wat echter niet wegneemt dat ik heel erg heb genoten van Nyota Uhuru en haar kompanen op de USS Enterprise.

Voor al de Star Trek-fans heb ik echter slecht nieuws: Nichelle Nichols, die lieutenant Uhuru speelde is op 89-jarige leeftijd overleden. Dat droevige nieuws werd bevestigd door haar zoon Kyle Johnson.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)