Frogwares kondigt Sherlock Holmes The Awakened remake aan

Het Oekraïense Frogwares kondigt Sherlock Holmes The Awakened aan, een volledige remake en substantiële herschrijving van hun op HP Lovecraft geïnspireerde Cthulhu Sherlock crossover uit 2006. Al doen ze het wel via Kickstarter…

The Awakened, eerder uitgebracht onder de naam Project Palianytsia, is een donker, HP Lovecraft-geïnspireerd verhaal met de verhaallijn van een jonge Sherlock Holmes die zijn eerste grote zaak doet als hij eenmaal in Londen is.

In de remake van Awakened begint een jonge Sherlock aan zijn eerste grote zaak, samen met zijn nieuwe maatje John Watson. Wat lijkt op een eenvoudige zaak van een vermiste persoon, ontaardt al snel in een web van samenzweringen door een snode sekte die de god Cthulhu aanbidt en een oude profetie probeert uit te voeren.

Het spel neemt het detective-duo mee naar 4 locaties – Victoriaans Londen, een Zwitserse psychiatrische inrichting, de baai van New Orleans en de Schotse Hooglanden – waar ze proberen de realiteit van het bovennatuurlijke te scheiden terwijl ze proberen deze schimmige gekken een halt toe te roepen.

Het nieuwe spel zal gebruik maken van Unreal Engine 4. En, Frogwares zal activa hergebruiken van het recente Sherlock Holmes Chapter One.

The Awakened komt naar PC, PS4, PS5, XB1, Xbox Series X/S en Nintendo Switch met een Kickstarter-campagne die binnenkort van start gaat.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)