De gamereleases van augustus 2022 (Saints Row, F1 Manager 2022, Thymesia,…)

Vervloekt zijn we. In augustus zijn we vervloekt omdat de pest doorheen ons land trekt en niemand het kan stoppen. Vervloekt omdat we voor altijd in het vagevuur moeten golfen. Vervloekt omdat de sekte van een goddeloos lam ons helemaal hypnotiseert. Vervloekt omdat de Saints Santo Ileso volledig naar de haaien helpen. Enkel wijzelf kunnen deze vloeken een halt toeroepen. In de tegenaanval!

3 augustus

South Of The Circle (PS4, PS5, Xone, XsX, PC, Switch)

Vorige maand kregen we met As Dusk Falls een intrigerende filmgame waarbij keuzes centraal stonden. Het genre is dezer dagen enorm populair bij indie developers die vaak hun eigen unieke verhaal proberen te brengen. South Of The Circle valt in deze categorie. Peter heeft al genoeg problemen tijdens de koude oorlog. Alles wordt nog een tikkeltje lastiger als hij neerstort boven Antarctica. Developer State Of Play heeft z’n strepen al verdiend in het genre en gaat hier voor “emotioneel realisme”. Je maakt verscheurende keuzes tussen carrière en liefde en alles kent z’n impact. De oorlog mag dan koud zijn, van al die keuzestress krijgen wij het warm.

9 augustus

Two Point Campus (PS4, PS5, Xone, XsX, PC, Switch)

De makers van Two Point Hospital brengen de game uit waarmee je jouw wildste studentendromen kan waarmaken. Tijd voor verveling is er op deze campus niet. In deze simulator heb jij de volledige controle over de coolste academie waar de wildste studierichtingen aan bod komen. Ridders en tovenaars leren hand in hand hun magie en zwaardkunsten ontdekken. Rocksterren ontpoppen zich tot wereldberoemdheden, net als de beste topsporters. Hopelijk kunnen de studenten cyberkunst zich inhouden en geen robotoorlog ontketenen.

11 augustus

Cult Of The Lamb (PS4, PS5, XsX, PC, Switch)

Niet alle lammetjes zijn even mak. Het lammetje van Cult Of The Lamb heeft grote plannen en wil z’n woord verspreiden doorheen de mysterieuze bossen. We leven in een wereld vol valse profeten en nietszeggende religies. De meeste beloftes zijn er om te breken. Jij probeert zoveel mogelijk volgelingen te verzamelen om het échte geloof van het lam om te vormen tot de allergrootste sekte. Voer donkere rituelen uit, roep oude goden op, preek je geloof tegen je volgers en versla hordes vijanden. In deze random generated world is dringend nood aan een portie blind vertrouwen. Dood aan alle ongelovigen, enkel jouw kudde zal overleven!

16 augustus

Rollerdrome (PS4, PS5, PC)

Het jaar is 2030 en niemand kijkt nog naar voetbal. Grote multinationals zetten alles in op de nieuwste bloedsport genaamd Rollerdrome. Jij moet het opnemen in de dodelijkste arena’s in deze unieke third-person shooter. Rollerdrome biedt een hybride tussen skaten en schieten. In levels gevuld met de coolste ramps voer je eerst een dubbele salto uit vooraleer je twee vijanden door de kop knalt. Nadien spring je skatend van muur tot muur terwijl jouw explosieven het speelveld verder uitdunnen. Dit alles terwijl de pompende cyber-techno je heupen ook in het écht doet meebewegen. Het is even groovy en funky als dodelijk.

18 augustus

Cursed To Golf (PS4, PS5, Xone, XsX, PC, Switch)

Wie dacht dat het normale vagevuur al een ware nachtmerrie was heeft duidelijk nog niet Cursed To Golf gespeeld. Als je er niet in slaagt om een absolute golflegende te worden zal je voor altijd vervloekt worden om in deze bizarre wereld te blijven golfen. In ieder geval zal je veel op balletjes moeten slaan. Alle spoken in deze vervloekte wereld zijn eigenlijk caddie’s, die naast ideale golftechnieken je ook op weg kunnen helpen met ventilators, explosieven en meer. Je stierf in het echte leven nét voordat je de winnende slag op een internationaal toernooi ging maken. Een echte golfer geeft blijkbaar nóóit op.

Thymesia (PS5, XsX, PC)

De woorden “soulslike” staan al lang synoniem met “niet om achterover uitgestrekt in de zetel van te genieten”. Met de action-RPG Thymesia krijg je dan ook een stevige brok uitdaging geserveerd. De razendsnelle actie kan soms al ziekmakend moeilijk zijn, de échte ziekte is volledig rondom jou. De pest regeert met angst in deze donkere wereld waarin jij de mysterieuze Corvus speelt. Het koninkrijk Hermes kreunt onder ziekte en geweld. Corvus kan de plaag dan weer als voordeel uitspelen. Ook kan hij tijdens gevechten veranderen in een raaf. Eens goed schijten op de hoofden van je tegenstanders, het kan maar helpen.

19 augustus

Madden NFL 23 (PS4, PS5, Xone, XsX, PC)

Je hebt realisme en dat heb je ultra-realisme. Dat laatste is wat de nieuwste Madden NFL-game nastreeft. Hoera voor dat handjevol American Football-liefhebbers hier dus. FIELDsense is de nieuwe gameplay mechanic die ervoor moet zorgen dat ultra-realisme de nieuwe standaard wordt. Met een volledig nieuwe story mode, Ultimate Team en de optie om jouw eigen franchise van kop tot teen te controleren liggen er weren uren sportplezier in het verschiet. Helm op en beuken maar!

23 augustus

Saints Row (PS4, PS5, Xone, XsX, PC)

De Saints zijn dood, lang leve de Saints! Deze reboot van de meest krankzinnige open world shooter brengt een volledig nieuwe stijl met zich mee. In mijn preview was ik nog lang niet overtuigd van de nieuwe richting maar geïnteresseerd ben ik wel. Santo Ileso is de volledig nieuwe sandbox waarin we ons crimineel imperium uitbouwen. Met de gekste geweren, kostuums en wingsuits gaan we dikke flappen scheppen. Developer Volition gaf al mee dat ze afstand nemen van de over-the-top toon die Saints Row IV had en opnieuw naar de basis gaan. Verwacht je dus aan een mix van humor en serieuzere zaken zoals in Saints Row 2. Geen paarse dildo dan? De devs gaven me mee dat er veel coolere wapens aankomen.

Midnight Fight Express (PS4, Xone, PC, Switch)

Jij bent Babyface en je ziet er minder vriendelijk uit dan je naam doet vermoeden. Als voormalige criminele topper ben je terug tot leven gewekt door een mysterieuze AI-drone. De onderwereld staat op het punt overgenomen te worden, aan jou om terug orde te scheppen. Babyface is helaas niet echt een sterke prater en spreekt eerder met z’n vuisten en geweren. Met knallende kogels en rake klappen. Deze maand is de cyber-techno duidelijk in de mode, want ook bij Midnight Fight Express zal je op pompende beats hoofdjes indeuken. De makers beloven een adrenaline rush waarbij de snelheid enkel maar verder omhooggaat.

26 augustus

Pac-Man World Re-Pac (PS4, PS5, Xone, XsX, PC, Switch)

Onze schattige veelvraat krijgt met deze Re-Pac een fikse opknapbeurt van het originele Pac-Man uit 1999. Hij heeft al wat jaren op de teller, onze Pac. Re-Pac bevat naast een grote grafische opknapbeurt ook heel wat vernieuwingen voor deze platformer. Alle karakters, modellen en looks zijn aangepast om de moderne merchandise trouw te blijven. Ms. Pac-Man is dus volledig verdwenen en wordt vervangen door Pac-Mom, onder andere. Of dit verkettering is of een goede zaak, dat mogen de decennialange trouwe fans beslissen.

30 augustus

Destroy All Humans 2: Reprobed (PS5,XsX, Xone, PC)

Een nieuwe maand, een nieuwe remake. Ditmaal is Destroy All Humans 2 aan de beurt, het heerlijk absurde alien-epos. Crypto probeerde voor het eerst in 2006 om wraak te nemen op de KGB voor het opblazen van zijn moederschip. In onze vorige podcastaflevering maakten we het officiële besluit dat er minstens 15 jaar moet passeren vooraleer een remake verantwoord kan worden. Deze Reprobed heeft dus nét onze zege meegekregen. Op de bonkende gitaren van Rammstein geeft de trailer alvast veel goesting tot dood en verderf te verdelen. De 60’s swingen meer dan ooit terwijl je probeert om verschillende mensen op te zuigen en de perfecte DNA-cocktail te maken. In elke alien schuilt blijkbaar een uitstekende barista.

F1 Manager 2022 (PS4, PS5, Xone, XsX, PC)

F1 22 is om Formule 1 te spelen, F1 Manager 22 is om Formule 1 te ademen. Je beslist alles van jouw team als manager en wordt een onklopbare hybride van Toto Wolff, Christian Horner en Günther Steiner. Je kiest zelf welk team je naar de wereldtitel probeert te leiden. Eindelijk is er nu dus ook de game waarin je kan beslissen om Daniel Ricciardo een verdubbeling qua loon te geven. Gewoon, zomaar. Of er ook een optie is om tegen de stewards te gillen of eindeloos tegen de media te zagen is nog niet geweten maar realisme beloven ze wel. Ik kan sowieso niet wachten om tegen m’n scherm te roepen “No Mikey no, this is so wrong!”. Enkel zal ik m’n dure headset niét wegsmijten.

Gepubliceerd door RoMa

RoMa was een gamer vooraleer hij een tiener werd. Hij groeide op met Tony Hawk en Kratos als helden. Jaarlijks spendeert hij uren met shooters zoals Battlefield of Doom. Frustraties in racegames en FIFA blijven niet altijd onderdrukt. Een grote sandbox à la GTA is z’n favoriete speeltuin. Ook geniet hij enorm van een diepgaande single player RPG en heeft hij een zwak voor sterke horror. Dead Space aanbidt hij als de beste gamereeks ooit gemaakt.