Alicia Vikander stapt uit de verfilming van Tomb Raider 2, MGM doet rechten van de hand

Tomb Raider Alicia Vikander

Het nieuws komt als een donderslag bij heldere hemel. Productiehuis wil af van de rechten op de verfilming van Tomb Raider waardoor ook hoofdrolspeelster Alicia Vikander het project vaarwel zegt.

Het leek er nochtans op dat de Tomb Raider-franchise een tweede adem had gevonden met de aanstelling van Alicia in 2018. Ze deed het personage alle eer aan, iets wat gamers van over de hele wereld konden smaken na de misbaksels met Angelina Jolie in de hoofdrol.

Er werd al snel gesproken over een opvolger en Misha Green, bekend van Lovecraft Country en Black Canary, zou het script gaan schrijven en de film ook regisseren.

Helaas kan haar werk verticaal geklasseerd worden, want nu MGM de rechten van Tomb Raider van de hand wil doen lijkt het erop dat het script niet snel opgepikt zal worden.

Doodzonde vind ik dit, want Alicia Vikander had alles in haar om een geweldige Tomb Raider-reeks neer te zetten!

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

Eén opmerking over 'Alicia Vikander stapt uit de verfilming van Tomb Raider 2, MGM doet rechten van de hand'

  1. Dit is niet volledig correct, MGM is de rechten gewoon kwijt.
    Om de rechten te behouden moest MGM de 2de film voor mei 2022 in productie hebben.
    We zijn nu juli en de vogel is gaan vliegen…
    De Tomb Raider movie franchise gaat nu in Hollywood geveild worden en er zou al verchillende overnemers zijn.
    Kleine nuance 😅✌️

Reacties zijn gesloten.