fbpx

Xenoblade Chronicles 3 verschijnt deze week op Switch

Xenoblade Chronicles 3, het nieuwste deel in de populaire RPG-serie, verschijnt op 29 juli voor de Nintendo Switch. 

Xenoblade Chronicles 3 verplaatst spelers naar de wereld Aionios, die wordt geteisterd door een eindeloos conflict tussen twee landen: Keves en Agnus.

Na een toevallige ontmoeting besluit een groep van zes soldaten, afkomstig uit beide strijdende naties, hun verschillen opzij te zetten om samen te strijden tegen een nieuwe dreiging – die een nog veel groter gevaar blijkt dan hun onophoudelijke oorlog. Samen met Noah, Mio en hun vrienden trekken spelers door epische landschappen, waarin ze moeten vechten tegen woeste wezens en alles op alles moeten zetten om de eindeloze cyclus van geweld in hun wereld te doorbreken.

Net als in eerdere Xenoblade Chronicles-games beginnen gevechten wanneer spelers botsen met de zichtbare vijanden in hun omgeving. Daarbij besturen spelers niet alleen Noahs groep van zes avonturiers, maar ook andere personages die zich tijdens hun avonturen bij het team kunnen aansluiten.

Elke strijder heeft zijn of haar eigen rol tijdens gevechten, wat diverse strategieën mogelijk maakt. Hun klasses bepalen de manieren waarop personages strijden, waarbij ze krachtige vaardigheden, de zogenaamde Arts, kunnen leren voor nieuwe mogelijkheden. Daarnaast kunnen specifieke tag-team-paren in de game gebruik maken van het Interlink-systeem om samen de gigantische Ouroboros-vorm aan te nemen.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d