fbpx

Dit zijn de tien games waar we dit najaar naar uitkijken

In onze vorige special blikten we voor jullie terug op de volgens ons tien beste games uit het voorjaar. But the best is yet to come. Er staat dit najaar heel wat lekkers op ons te wachten. Er is voor ieder wat wils om de regenachtige herfstdagen en ijskoude winterdagen door te komen. Want zeg nu zelf, wat is er beter om thuis lekker warm binnen te zitten terwijl je aan het gamen bent en je de regen tegen het raam hoort tikken? Maar voor het zover is, laat ons nog maar even genieten van de stralende zon en een paar heerlijke BBQ’s.

Met veel plezier stelt de Pragalicious crew in willekeurige volgorde tien games voor die dit najaar zullen verschijnen. Wie het dezer dagen nog niet warm genoeg heeft, zal zich aan deze lijst ongetwijfeld kunnen opwarmen.

  • Thymesia (18/08/2022: PlayStation 5, Xbox Series X|S en PC)

Thymesia is een game waar vooral liefhebbers van het Soulslike genre naar uit zullen kijken. Het centrale thema in deze game is de pest. Jij speelt als Corvus en bent de laatste hoop van het koninkrijk Hermes. De gameplay trailers zien er alvast veelbelovend uit. Wordt Thymesia een steengoede Soulslike zoals Nioh of flopt de game helemaal zoals Dolmen? Over een aantal weken kennen we het antwoord want de game verschijnt deze zomervakantie nog.

  • Steelrising (08/09/2022: PlayStation 5, Xbox Series X|S en PC)

Steelrising is ontwikkeld door dezelfde studio die Greedfall heeft gemaakt. Daar waar bij Greedfall de nadruk vooral lag op het exploreren en het voeren van conversaties, is Steelrising veel meer gericht op actie en gevechten. Het spel geeft mij alvast heel wat Bloodborne vibes maar een Soulslike zou ik het zeker niet noemen. Speel in Steelrising als Aegis, een mechanisch meesterwerk gebouwd als lijfwacht van de koningin, en redt de Franse Revolutie.

  • A Plague Tale: Requiem (18/10/2022: PlayStation 5, Xbox Series X|S en PC)

A Plague Tale: Requiem is het vervolg op A Plague Tale: Innocence en volgt het verhaal van Amicia en haar jongere broer Hugo tijdens de duisterste uren uit onze geschiedenis. En dan hebben we het weeral over de pest. Wie op moment van lezen van deze special deze game nog niet gespeeld heeft, weet wat te doen de komende uren. De eerste game is beschikbaar via Game Pass en ook het vervolg zal vanaf dag één te spelen zijn via Game Pass. We beloven het je: je zal het je niet beklagen.

  • Scorn (21/10/2022: Xbox Series X|S en PC)

Scorn staat al een hele tijd op mijn persoonlijke verlanglijst. Deze angstaanjagende first-person horror- en adventure game speelt zich af in een nachtmerriewereld vol vreemde vormen en duistere omgevingen. In de spelwereld van Scorn ben je alleen en verloren en dien je de verschillende verbonden gebieden op een niet-lineaire wijze te verkennen. De game is geïnspireerd op de werken van schilders H.R. Giger en Zdzislaw Beksinski. PlayStation-spelers zullen een vriend(in) met een Xbox-console of PC moeten zoeken.

  • Gotham Knights (25/10/2022: PlayStation 5, Xbox Series X|S en PC)

Wie altijd al eens een superheld heeft willen zijn in Gotham City, kan eind oktober zijn/haar droom vervullen met Gotham Knights. Batman is dood en het is nu de taak van Batgirl, Nightwing, Red Hood en Robin om Gotham City te beschermen. De vijf verschillende wijken van Gotham City kunnen solo of met een vriend(in) verkend worden.

  • Call of Duty: Modern Warfare 2 (28/10/2022: PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S en PC)

Is dit de game van de laatste kans voor de franchise? Na twee mindere voorgaande edities (Cold War & Vanguard) kan de reeks zich geen misstap meer veroorloven. Activision beloofde om meer te luisteren naar de spelers en deze feedback mee te nemen in de ontwikkeling van Modern Warfare 2. De game zal ongetwijfeld verkopen als zoete broodjes. Wij zijn razend benieuwd welke vernieuwingen de game met zich zal meebrengen en of we de franchise definitief mogen begraven.

  • Skull & Bones (08/11/2022: PlayStation 5, Xbox Series X|S en PC)

Het is ei zo na een wonder dat dit spel onze special heeft gehaald want nog niet zo lang geleden dachten velen onder ons dat deze game geannuleerd was. Bouw aan je reputatie en groei in deze game uit van buitenbeentje tot beruchte piraat. Wie genoten heeft van Assassin’s Creed: Black Flag gaat ongetwijfeld een geweldige tijd tegemoet met Skull & Bones. Ons voorgevoel zegt dat deze game enorm populair gaat zijn dit najaar.

  • God of War Ragnarök (09/11/2022: PlayStation 4 en PlayStation 5)

God of War Ragnarök is ongetwijfeld dé game van dit najaar. Onlangs kregen we eindelijk de verlossende release date. Ook al bracht Sony dit jaar het steengoede Horizon Forbidden West uit, toch zal 2022 het jaar van Kratos worden. Samen met Elden Ring grote kanshebber om GOTY te worden. En dit zowel binnen onze crew als wereldwijd. Met God of War Ragnarök zal het verhaal van Kratos en Atreus binnen de Noorse mythologie ten einde komen. Of we daarna nog meer God of War of iets anders zullen krijgen van Santa Monica Studio, valt nog af te wachten.

  • The Dark Pictures Anthology: The Devil In Me (Ergens in November 2022: PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S en PC)

Supermassive Games bracht dit jaar al het geweldige The Quarry uit en zal ons in november opnieuw doen bibberen met The Dark Pictures Anthology: The Devil In Me. Deze game is het vierde spel uit de reeks en de finale van seizoen een. De ontwikkelaar wist ons nog niet één keer teleur te stellen en zal dit met The Devil In Me andermaal niet doen. Ze hebben daar bij Supermassive Games een heel lekker recept in handen.

  • The Callisto Protocol (02/12/2022: PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S en PC)

Last but not least. The Callisto Protocol komt van de hand van Glen Schofield en is de spirituele opvolger van de Dead Space-reeks. De geruchten gaan dat podcast host RoMa tweemaal is klaargekomen bij het zien van de gameplay trailer. Anderen zullen dan weer andere sporen in hun onderbroek hebben nagelaten. Gaat deze game vernieuwend aanvoelen of wordt het veelal van hetzelfde? Het antwoord zullen we weten tijdens de laatste maand van het jaar.

Gepubliceerd door High_LordWolnir

High_LordWolnir verloor zijn ziel(en) ergens tussen Boletaria en Lothric Castle. Wanneer hij de Nexus even ontvlucht, kan je hem achter zijn PC of PlayStation-console vinden tijdens het spelen van een goede RPG, een story-driven action/adventure game, een nagelbijtende horrorgame of een FPS à la Call of Duty. Verder moet hij zowat de enige persoon op deze aardbol zijn die The Last of Us Part II hoger inschat dat zijn voorganger.

%d bloggers liken dit: