Sony heeft plannen om Esportsplatform Repeat.gg over te nemen

repeatgg

Sony Interactive Entertainment breidt zijn investering in de Esports industrie uit met de overname van Repeat.gg, de organisator van online toernooien bevestigd dit via een blog post gedeeld op hun website.

Het platform laat spelers in gratis en betaalde toernooien voor populaire games zoals Call of Duty Warzone, Fortnite, PUBG, Dota 2 en League of Legends meedoen. Repeat.gg biedt geautomatiseerde statistieken aan voor degenen die hun game-account verbinden met de website, zo hoef je niet tegelijk online te zijn om deel te kunnen nemen. Met in totaal reeds 100.000 georganiseerde toernooien met meer dan 2,3 miljoen deelnemers, wil het bedrijf Esports nog toegankelijker maken voor gamers.

“Samen met het getalenteerde Repeat.gg-team zijn we ontzettend enthousiast om meer manieren voor spelers te exploreren om zich bezig te houden met competitief gamen en de breedte van ons Esports-aanbod te vergroten. Dit is nog maar het begin van onze reis en we kijken ernaar uit om in de toekomst meer updates te delen met onze community”, aldus Steven Roberts, de vicepresident van wereldwijd competitief gamen bij Sony Interactive Entertainment, aan GamesIndustry.biz.

Hoeveel de overname heeft gekost, is niet bekend. Sony wil in de groeiende Esports industrie net zo’n grootmacht worden als op de consolemarkt. De Japanse gigant heeft in maart het populairste vechtgame-toernooi, de Evolution Championship Series, overgenomen. Met de overname van Repeat.gg zit er dus weer een grote Esports speler in de handen van Sony.

Gepubliceerd door Frumberto

Te vinden op zowat alle MMO's waarvan World of Warcraft de allereerste was. Op 11 jarige leeftijd deelde hij een account met zijn grotere broer. Nu probeert Frumberto aanwezig te zijn in alle digitale spelwerelden. Hij heeft een nostalgische ziel door zijn liefde voor oude RTS games zoals C&C Red Alert, Warcraft, Starcraft, Cossacks en AoE 1 & 2.