Nintendo geeft update over de sluiting van de eShop voor Wii U en Nintendo 3DS

Nintendo WiiU

Nintendo kondigde vorjg jaar, tot ontsteltenis van heel wat fans, dat ze de eShop voor Wii U en Nintendo 3DS gingen sluiten. Vandaag heeft het Japanse concern meer detail gegeven over wat er wel en niet mogelijk zal zijn na de sluiting op 27 maart 2023.

Vanaf die datum zal het niet meer mogelijk zijn om aankopen te doen in de online winkels voor beide systemen. In de aanloop daarnaar zal het vanaf 29 augustus 2022 niet meer mogelijk zijn om winkeltegoed aan te vullen.

Belangrijk om weten is dat het na de sluiting op 27 maart 2023 nog steeds mogelijk zal zijn om games en DLC opnieuw te downloaden, software-updates te ontvangen en online te spelen op Wii U en Nintendo 3DS.

Een duidelijke kanttekening die ik nog wil maken is dat Nintendo niet meegeeft hoe lang dit alles mogelijk zal zijn. Ze spreken van de afzienbare toekomst, dus we zullen de games niet tot in het einde der tijden kunnen downloaden vrees ik.

De enige raad die ik dus kan geven is dat je als de bliksem naar beide eShops surft om de games aan te schaffen die je nog wil spelen. Want er zijn meer dan genoeg unieke games op beide systemen te vinden!

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.