De Sims 4 geeft je binnenkort meer vrijheid over je in-game seksuele geaardheid

Sims 4 Genders Sexual Diversity

Inclusiviteit is iets wat de ontwikkelaars van De Sims hoog in het vaandel dragen. Eerder kon je als speler de voornaamwoorden van de Sims naar believen aanpassen en Maxis gaat nu nog een stap verder.

Later deze maand wordt er een gratis update geïntroduceerd die de seksuele geaardheidsfunctie introduceert die je meer vrijheid moet geven om zelf te bepalen hoe je de acht jaar oude simulatiegame speelt.

Via het menu van de ‘Creëer-een-Sim’-modus bepaal je de seksuele geaardheid van je Sim. Die kan zich aangetrokken voelen tot hetzelfde of andere geslacht, op natuurlijke wijze met aantrekkingskracht experimenteren door interacties met andere Sims, fysieke maar geen romantische aantrekkingskracht en vice versa ervaren, of helemaal geen aantrekkingskracht ervaren.

In het uitgebreide blogbericht licht ontwikkelaar Maxis ook toe waarom er maar twee genderopties zijn. Non-binaire Sims bestaan nog niet in de game en dat heeft volgens hen een logische oorzaak: technische beperkingen.

“DS4 is op dit moment 8 jaar oud en afhankelijk van systemen die oorspronkelijk zijn ontworpen met een binaire genderverhouding in gedachten. In de tussenliggende jaren hebben we belangrijke stappen genomen, zoals genderaanpassing, voornaamwoorden en nu ook seksuele geaardheid. Het is een reis die nog in volle gang is, met nog veel meer stappen te gaan. De juiste mechanische systemen om binaire Sims volledig te ondersteunen is een andere stap binnen die reis.”

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.