Belgische chocolatier maakt replica van harnas en zwaard uit The Elder Scrolls Online: High Isle

Ik hou van chocolade. Chocoladesaus, vers gemaakt dan op mijn dame blanche, of stukjes chocolade tussen twee schijfjes vers brood met veel boter. Yummie! Sommige mensen echter hebben van chocolade dan weer hun beroep gemaakt, of maken er zelfs kunst mee.

Neem nu deze Oliver Van Nueten. De topchocolatier werkte meer dan 150 uur aan een replica van de uitrusting van de bad guy uit The Elder Scrolls Online: High Isle. Het harnas, de helm en het zwaard, alles werd tot in de details uitgewerkt en in chocolade gegoten.

Oliver Van Nueten kreeg van Bethesda de opdracht om een replica te maken uit die nieuwe update, The Ascendant Lord.

Eind mei kregen we groen licht om er aan te beginnen”, zegt Van Nueten. “Eerlijk: het is
mijn mafste project ooit. Ik had geen schaalmodel, geen voorbeeld, alleen wat foto’s. Er zijn redelijk wat stressy momenten geweest, maar kijk: we zijn er geraakt
.”

Donderdag werd het harnas getransporteerd van zijn winkel in Knokke-Heist naar de kantoren van Bethesda in Eindhoven, waar het tentoongesteld zal worden.

Benieuwd hoe lang het allemaal zal blijven staan met deze temperaturen…

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)