20th Century Games kondigt nieuwe Alien single player horror game aan voor pc en consoles

Alien Isolation

Het ziet er naar uit dat we nooit een opvolger zullen krijgen voor het geniale Alien: Isolation. Aliens: Fireteam Elite was dan weer een plezante coöp game maar ook niet meer dan dat. Misschien kan deze nieuwe titel soelaas brengen?

20th Century Games heeft immers een nieuwe single player horror game aangekondigd die zich afspeelt in het Alien-universum.

Survios, de studio achter Creed: Rise to Glory, is de ontwikkelaar van dienst. Details over de nieuwe titel zijn schaars, maar de studio heeft bevestigd dat deze titel een single player actie-horrorspel zal zijn dat zal worden uitgebracht op de pc, consoles en zelfs VR.

Het enorme universum van Alien zit vol met onvertelde verhalen, en mogelijkheden om aangrijpende originele games te maken,” zegt 20th Century Games’ Luigi Priore. “We zijn blij om samen te werken met een team als Survios, dat onze passie voor Alien deelt, en voor het onderdompelen van fans in nieuwe werelden en ervaringen.”

Op 21 juli is het Alien: Expanding a Dark and Frightening Universe panel op San Diego Comic-Con en dan komen we ongetwijfeld meer te weten.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)