fbpx

Netflix pakt uit met nieuw audiosysteem voor een betere film- en serie-ervaring

We staren ons vaak blind op de graphics van de game, daarna gevolgd door gameplay en audio. Maar wat ons betreft is audio zeker even belangrijk als de graphics als je een immersieve spelervaring wil. Dat vinden ze ook bij Netflix.

Via een blogpost laat de streamingdienst weten dat ze nu spatial audio (ruimtelijke audio) introduceren. En daar hebben ze een hele goede reden voor schrijven ze in diezelfde blogpost:

Vaak gaat de subtiliteit van geluid onopgemerkt voorbij, maar het kan een diepgaande impact hebben op de sfeer van een scène en de reactie van het publiek fundamenteel veranderen,” schreef Netflix in een blogpost. “Sommige van de meest iconische momenten in tv en film worden gedefinieerd door de meeslepende momenten die ze creëren door middel van geluid.

Het nieuwe audiosysteem wordt momenteel uitgerold voor subscribers en je kan het nu al ervaren.

Je kunt het zelf horen door ‘ruimtelijke audio’ in te typen in de zoekbalk en een serie of film te selecteren die het ondersteunt in de zoekresultaten.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d bloggers liken dit: