“Iedereen is welkom in de Metallica Family”

Zelf heb ik de laatste twee afleveringen van S4 van Stranger Things nog niet gezien. Maar ik heb me laten vertellen dat het zeer de moeite was. Ik heb me ook laten vertellen dat Eddy Munson iets spectaculairs deed met Metallica’s epische Master of Puppets.

Zelf ben ik al jaren een trouwe Metallica-fan en dus kan ik het alleen maar cool vinden dat heel wat mensen, en ook jonge mensen, deze iconische band leren kennen. Maar daar denkt niet iedereen zo over.

Sommige fans kunnen het absoluut niet hebben dat mensen die de afleveringen gezien hebben nu doen alsof ze al jaren fan zijn, ook al kennen ze maar één nummer van de band.

Iets wat je dezer dagen ook vaak hoort op festival trouwens, het fenomeen wannabe fans die doen alsof ze de band al jaren volgen, maar niet één noot kunnen meezingen, laat staan de namen van de bandleden kennen. Maar bon, dat is een ander verhaal…

Comicbook haalt het volgende voorbeeld aan:

Toen Metallica een clip van een uitvoering van het nummer op TikTok postte, verontschuldigden sommige gebruikers zich voor de “nep” fans die de muziek van Metallica hadden gevonden via Stranger Things.

Maar de reactie van Metallica op deze berichten was geniaal:

Het spijt me Metallica voor alle neppe Stranger Things-fans die van je houden,” schreef een fan.

Je hoeft geen spijt te hebben. Iedereen is welkom in de Metallica Family,” reageerde Metallica. “Als ze van ‘Puppets’ houden, is de kans groot dat ze genoeg andere nummers vinden om in te komen.

De band voegde vervolgens een commentaar toe aan de video om het punt te benadrukken: “FYI – IEDEREEN is welkom in de Metallica Family. Of je nu 40 uur of 40 jaar fan bent, we delen allemaal een band door muziek. Jullie zijn allemaal op een bepaald moment op ground zero begonnen.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)