Ubisoft haalt onaangekondigd Assassin’s Creed Liberation HD offline

Ubisoft heeft tot grote woede van de fans Assassin’s Creed Liberation HD offline gehaald. Deze game, die een spinoff was van Assassin’s Creed III, is dus niet meer verkrijgbaar via Steam. Dat op zich is al erg want de game is best een aanrader, maar er zijn nog ergere gevolgen…

Hoeveel eigenaar ben je eigenlijk van je digitaal aangekochte games? En wat zijn je rechten? Als je een fysieke game koopt, dan is die jouw eigendom en doe je ermee wat je wil. Maar in het geval van digitale games is dat helemaal anders.

Want dat je de game niet meer kan kopen, daar beslist Ubisoft zelf over, maar gamers die het spel aangekocht hebben kunnen het ook niet meer spelen via Steam. En dat zorgt voor heel wat ontevredenheid in de Steam community, en in het bijzonder de gamers die Assassin’s Creed Liberation HD hadden aangekocht natuurlijk. Zij voelen zich letterlijk bedrogen.

Ik heb sterk het gevoel dat dit vaker zal voorkomen naarmate we verder gaan met een cultuur van alleen nog maar digitaal releases,” schreef een boze fan. “Ik haat het.

Volgens een bericht op de Steam-pagina van Assassin’s Creed Liberation HD is de game “vanaf 1 september 2022 niet meer toegankelijk“.

Het spel is trouwens ook niet meer te zien op de Ubisoft Connect storefront. Het is niet duidelijk waarom deze specifieke versie van het spel wordt teruggetrokken, maar in Steam reviews staat dat Liberation al een tijdje geplaagd werd door technische problemen.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

2 gedachten over “Ubisoft haalt onaangekondigd Assassin’s Creed Liberation HD offline

  1. Men gaat hier toch dringend een ordentelijke wetgeving moeten rond maken want mensen gaan dit niet echt blijven pikken. Gekochte games offline halen, onmiddellijke refund, full OG price! Het lijkt wel een lopend vuurtje te worden dit soort praktijken! Online gedeelte begrijpt iedereen wel. Men kan niet voor eeuwig servers draaiend houden maar zie dat na een laatste patch ELKE game offline werkt.

  2. Als je betaald hebt voor een game, die dan officieel van u is, en ze pakken dat zomaar weg, dan heb je toch op zijn minst recht op een vergoeding?

Reacties zijn gesloten.