The Last of Us Part 1 is geen “cash grab”, zegt Naughty Dog

Wat hebben titels als GTA V, Resident Evil 4, Skyrim en ook The Last of Us met elkaar gemeen? Dat ze al verschillende consolegeneraties meedraaien. In plaats van nieuwe games of IP’s te ontwikkelen, houden de makers zich liever bezig met remakes en remasters.

En dat gegeven begint meer en meer gamers tegen de borst te stoten. Hoe dikwijls kan je een game opnieuw aanschaffen en nog eens opnieuw spelen, op wederom een nieuw aangeschafte console?

Heel wat gamers beginnen het beu te worden en voelen zich een beetje als de melkkoe van de ontwikkelaars en uitgevers. De bedrijven blijven de games uitmelken, en ja gamers blijven hiervoor betalen.

In een reactie op al de commotie die op sociale media heerst zegt Naughty Dog-ontwikkelaar Robert Morrison daarover nu het volgende:

The Last of Us 1 is geen cash grab” en hij voegt daar in een adem het volgende aan toe “Het is het meest zorgvuldig gebouwde en bewerkte project dat ik ooit in mijn hele carrière heb gezien of aan heb meegewerkt. Het hoogste niveau van zorg en aandacht voor detail mogelijk.”

Als je de hele conversatie op Twitter gaat lezen, dan laat hij ook nog weten dat hij echter niet diegene is die over de prijs beslist…

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)