Hideo Kojima verkeerdelijk aangeduid als de moordenaar van Shinzo Abe

Vorige week werd de Japanse ex premier Shinzo Abe vermoord door een 41-jarige man. Toen de foto van de moordenaar online verscheen maakte iemand een grapje over het feit dat hij wat leek op Kojima. Sommigen hadden echter niet door dat het om een grap ging…

En toen begon de miserie want niemand wil immers onterecht beschouwd worden als een moordenaar, en al zeker niet als de moordenaar van de ex eerste minister van Japan. En toch overkwam het Hideo Kojima…

En het werd nog erger want een Griekse nieuwszender pikte het nieuws op dat Kojima de moordenaar was (ze hadden niet door dat het om een grap ging) en natuurlijk schoot ook de sociale media in actie. Het zal je maar overkomen…

De Franse politicus Damien Rieu, die eveneens niet doorhad dat het om een grap ging, retweette beelden van Kojima met een commentaar dat zich laat vertalen als “Extreem links moordt“, en hielp zo de zaak verder te verspreiden. Hoewel Rieu de tweets nadien verwijderde, was de schade al aangericht.

Kojima Productions heeft nu dus gedreigd juridische stappen te ondernemen naar aanleiding van die berichten in de sociale media waarin Metal Gear Solid-bedenker Hideo Kojima wordt geïdentificeerd als de moordenaar van Abe.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)