Sony haalt honderden films van PlayStation Store én uit de bibliotheek van gebruikers

PlayStation Store

Volgende maand stopt Sony’s overeenkomst met Studiocanal om hun films te verkopen via hun PlayStation Store in Duitsland en Oostenrijk. Bijgevolg zullen honderden films uit hun aanbod verdwijnen. Zelfs wie één van die films via de PS Store aankocht zal deze niet meer kunnen bekijken.

Het nieuws komt nadat PlayStation in 2021 de stekker trok uit haar film en tv-aanbod via de PlayStation Store. Toen beloofde het Japanse bedrijf dat aangekochte films en series wel nog beschikbaar zullen blijven.

Dat blijkt nu in Duitsland en Oostenrijk dus niet het geval.

“As of August 31, 2022, due to our evolving licensing agreements with content providers, you will no longer be able to view your previously purchased Studio Canal content and it will be removed from your video library,” meldt Sony in een officiële aankondiging aan PSN-gebruikers.

Daardoor kunnen Duitse en Oostenrijkse gebruikers binnekort niet meer naar hun aangekochte digitale versie van onder andere Paddington, Non Stop of Shaun the Sheep Movie kijken. Aanvullend verliezen ze ook toegang tot enkele Liongate-films, waaronder Saw, John Wick en Hunger Games.

Gepubliceerd door Lazlo

De legende gaat dat Lazlo's eerste woordje "PlayStation" was. Straf, want Sony's iconische console verscheen pas twee jaar na z'n geboorte. Desondanks omschrijft Lazlo zichzelf intussen als een ware platform-agnost en verdeelt hij de koek tussen z'n PlayStation 5, Nintendo Switch en pc. Op genre-vlak is hij een alleseter, al heeft hij een bijzondere voorliefde voor alles met een sterk verhaal, of waar hij zich urenlang met z'n vrienden in kan verliezen.

2 gedachten over “Sony haalt honderden films van PlayStation Store én uit de bibliotheek van gebruikers

  1. Wat??? Kan dit zomaar met aangekochte digitale spullen? De lijn tussen huren en kopen lijkt hier niet eens dun maar gewoon verdwenen? Huren=kopen? De toekomst met aangekochte digitale games lijkt me dan ook niet echt iets om naar uit te kijken!

  2. Wel, dat zet ik ook te denken. Volgens mij is dit juridisch echt niet ok. En als het zomaar kan, een erg gevaarlijk precedent.
    Straks allemaal terug naar de videotheek en naar de Game Mania, ipv al die digitale spelers te steunen…

Reacties zijn gesloten.